Mouratoglou, distrus după declarațiile date în cazul Halep: „Un laș. Nu a încetat să fie antrenorul Serenei”

Mouratoglou, distrus după declarațiile date în cazul Halep: „Un laș. Nu a încetat să fie antrenorul Serenei”

Simona Halep, depistată pozitiv la un test anti-doping, a primit o suspendare de 4 ani din partea ITIA. Sportiva din România a făcut apel la TAS și speră să își demonstreze nevinovăția. După un an de tăcere, antrenorul ei, Patrick Mouratoglou a recunoscut că el a fost cel care i-a oferit jucătoarei noastre suplimentul contaminat.

Simona Halep - Patrick Mouratoglou, e relație eșuată. Foto Getty images

Afirmația sa a fost aspru criticată de presa mondială, în primul rând pentru că a venit prea târziu, Iar jurnaliștii de peste Ocean, de la Sportskeeda, au evidențiat mai multe reacții nervoase ale iubitorilor de tenis, în mediul online, după declarațiile lui Patrick Mouratoglou. Ce-i drept, cele mai multe vin din partea unor fani români mai pătimași.

"Ce laș este! I-a luat atât de mult când știam cu toții, de fapt, de la început, că echipa lui este responsabilă de tot. Dacă ar fi ieșit de la început, atunci toți contestatarii Simonei și-ar fi ținut gura! El niciodată nu a încetat să mai fie antrenorul Serenei și i-a distrus numele Simonei doar pentru că românca a câștigat Wimbledonul în fața Serenei”.

Să fie interzis și să i se închidă academia

"Simona a făcut o mare greșeală în momentul în care a angajat acest escroc ca antrenor”, a mai scris un utilizator, completat de un altul: ”Chiar dacă ceea ce a spus nu o va ajuta pe Simono, sper că mai mulți oameni își vor da seama ce s-a întâmplat cu adevărat aici. Ar trebui să-i fie interzis să antreneze și să-și închidă academia, pentru că a ruinat o carieră”.

Declarațiile lui Mouratoglou vin după ce el dăduse vina pe ITIA: „Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei și nu cred că au tratat-o ​​într-un mod acceptabil. Sper ca WTA, ATP și PTPA să facă tot posibilul pentru a schimba un sistem care este <Distrugerea carierei jucătorilor nevinovați>”.

Acum a recunoscut că el este cel vinovat: "Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să ştim. Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare", a declarat Patrick Mouratoglou, pe Instagram.

Francezii îi iau apărarea

Dacă Patrick Mouratoglou a primit numeroase critici, din cauză că a comandat suplimentele cu un preț de 1 dolar bucata, de la o firmă obscură, instructorul francez de tenis are parte de apărare din partea celor de acasă. Publicația Welovetennis.fr scrie că Mouratoglou nu avea de unde să știe că suplimentele erau contaminate cu roxadustat:

„Scandalul de dopaj a făcut să curgă multă cerneală, iar antrenorul de la acea vreme al Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, a fost adesea acuzat dinspre partea română că este parțial responsabil pentru această situație.

Dacă antrenorul francez nu a ocolit niciodată întrebările legate de acest scandal, el nu explicase până acum natura „angajamentului său”. Cu toate acestea, echipa ei a fost cea care a decis să-i dea Simonei suplimentele alimentare. El (n.r. Mouratoglou) recunoaște așadar că se simte responsabil, chiar dacă este evident că nu avea de unde să știe că aceste produse au fost contaminate”, notează sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB