Mouratoglou, prima reacție detaliată despre Halep: Cum va proceda după scandalul de dopaj

Mouratoglou, prima reacție detaliată despre Halep: Cum va proceda după scandalul de dopaj

Patrick Mouratoglou e cel mai acuzat personaj din țară, de când s-a aflat că Simona Halep a avut un test pozitiv pentru o substanță interzisă, la US Open 2022. Francezul a devenit ținta atacurilor, inclusiv din partea unor nume grele, precum George Cosac (președintele Federației Române de Tenis) și Florin Segărceanu (fostul antrenor al Simonei).

Patrick Mouratoglou susține că își va ajuta eleva, în acest scandal. FOTO: Arhiva Adevărul

La aceste acuze a contribuit și un detaliu important: Roxadustat, substanța depistată în organismul Simonei, nu se găsește în România. Iar în ultima perioadă, românca s-a pregătit mai mult în Franța, la Academia Mouratoglou.

Văzând și el cum iau amplare acuzele la adresa sa, Mouratoglou a revenit astăzi pe contul său de Instagram cu cea mai detaliată postare, de când a izbucnit acest scandal de dopaj, vineri la prânz.

Ce a scris Patrick Mouratoglou?

*Salutări, tuturor. În primul rând, vreau să spun că echipa noastră este în stare de șoc încă de când Simona ne-a informat în legătură cu testul doping de la US Open.

*În aproape 30 de ani de muncă, în care am lucrat cu sute de sportivi profesioniști, nu am întâlnit niciodată o asemenea situație.

*Apreciez că mulți dintre oamenii din tenis care au lucrat cu Simona sau care o cunosc personal au vorbit. Vreau să le mulțumesc acestor oameni pentru că au exprimat puternic, într-un moment atât de important, că Simona este o femeie cu principii, cu valori. Cuvintele lor formează un mesaj puternic, cu care sunt de acord.

*De când Simona a fost testată pozitiv, am preferat să rămân tăcut. Prioritatea mea a fost să-mi canalizez toate energiile pentru a o ajuta și a o susține în demersul de a demonstra adevărul.

*Știind-o pe Simona atât de bine, pot să asigur că e un model în ceea ce privește integritatea. Este complet împotriva oricărei forme de doping și știu că nici măcar nu i-a trecut în minte vreodată să ia o substanță interzisă. Am încredere în ea 100%.

*Împreună, vom lupta să demontrăm adevărul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale