Mouratoglou și Darren Cahill, „scut“ în jurul lui Halep: Reacții vehemente după suspendarea româncei

Mouratoglou și Darren Cahill, „scut“ în jurul lui Halep: Reacții vehemente după suspendarea româncei

Francezul Patrick Mouratoglou şi australianul Darren Cahill, actualul şi fostul antrenor al Simonei Halep, şi-au manifestat susţinerea faţă de jucătoarea română după anunţarea suspendării sale pe patru ani pentru dopaj.

Patrick Mouratoglou

''Nu pot să cred decizia pe care ITIA a luat-o azi (marţi, n. red.) în cazul Simonei. Sunt extrem de şocat şi am fost aşa tot acest an de metodele şi de comportamentul unei organizaţii care ar trebui să trateze corect jucătorii şi să încerce să afle adevărul'', a scris Mouratoglou într-un comunicat.

Tehnicianul a ţinut să sublinieze din nou că ştie că Simona este o sportivă integră şi nu are nicio îndoială că ar fi luat o substanţă interzisă. 'Am stat cu ea în cele două zile ale audierii sale şi nu pot crede că tribunalul a ajuns la această decizie, având în vedere probele şi argumentele pe care le-am auzit'', a mai spus Mouratoglou. ''Procesul şi ITIA au fost total incorecte faţă de Simona şi asta este un lucru inacceptabil'', a ţinut să afirme francezul.

Patrick Mouratoglou şi-a exprimat speranţa că în cele din urmă Simona Halep va avea câştig de cauză în acest caz: ''Sper că Simona Halep va izbândi al TAS, care este singurul tribunal care nu e controlat de ITIA''.

''Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei şi nu cred că a tratat-o într-un mod acceptabil. Sper ca WTA, ATP şi PTPA vor face tot ce pot pentru a schimba un sistem care distruge carierele unor jucători nevinovaţi'', a concluzionat Mouratoglou în comunicatul postat pe platforma X (fostă Twitter).

La rândul său, Darren Cahill a afirmat în aceeaşi reţea de socializare: ''Cei care mă cunosc, ştiu care sunt gândurile mele legate de acest subiect. Susţinerea mea faţă de Simona este de neclintit. Rămâi puternică, Simo. De la început acest drum a dus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveţia''.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat