MTS: Novak spune că suporterii ar putea reveni pe stadioane în 2-3 luni dacă rata de infectare scade

MTS: Novak spune că suporterii ar putea reveni pe stadioane în 2-3 luni dacă rata de infectare scade

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că suporterii ar putea reveni pe stadioane peste aproximativ 2-3 luni dacă rata de infectare cu COVID-19 scade.

"Chiar ieri am avut o discuţie bună cu domnul Voiculescu şi domnul Burleanu. Avem două variante. Dacă cifrele arată bine (n.r. - rata de infectare la nivel naţional), cred că în 2-3 luni putem să începem (n.r. - să deschidem stadioanele pentru public). O veste bună după discuţia cu Ministerul Sănătăţii este schimbarea testelor PCR cu cele antigene (n.r. - rapide) pentru sportivi. Şi vom începe cu sporturile pe echipe, fotbal, rugby, handbal şi celelalte, pentru că ele au cele mai mari costuri", a spus Novak.

Ministrul a precizat că dacă ar depinde numai de el, stadioanele s-ar deschide imediat.

"Vreau să fie un pas sigur, să nu se întoarcă împotriva noastră. Dacă ar depinde de mine, de azi am deschide (n.r. - stadioanele pentru public). Ce pot să garantez este că am toată deschiderea şi bunăvoinţa pentru a aduce cât mai repede suporterii pe stadioane", a menţionat noul ministru al Tineretului şi Sportului.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a avut, luni, o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în scopul elaborării şi emiterii unui nou ordin comun care să reglementeze condiţiile revenirii spectatorilor la competiţiile sportive.

Competiţiile sportive din România se desfăşoară fără spectatori în tribune din primăvara anului 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Războiul care nu se vede....