MUIE PSD pe două continente! Dăncilă, ignorată în SUA. Plumb, respinsă la Bruxelles

MUIE PSD pe două continente! Dăncilă, ignorată în SUA. Plumb, respinsă la Bruxelles

Guvernul Dăncilă și PSD încasează una după alta cele mai crunte lovituri în plan extern din istoria partidului, de la cei doi mari parteneri strategici ai României, Statele Unite și Uniunea Europeană, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

Vizita în Statele Unite a Vioricăi Dăncilă, începută duminică, se dovedește după trei zile un eșec total, un dezastru de proporții cosmice. Nici o întâlnire relevantă, anunțata întrevedere cu vice-președintele Mike Pence n-a mai avut loc, iar unele surse susțin că nici nu va mai avea.

S-a semnat un memorandum important, cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, care ar putea deschide drumul construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Dar și acest document strategic reprezinta operaționalizarea acordului politic încheiat în august în președinții Trump și Iohannis, și NU o inițiativă a guvernului Dăncilă. Inițiativa guvernului Dăncilă a fost, să ne amintim, un memorandum cu China pentru centrala nucleară de la Cernavodă.

În timp ce Dăncilă pierde vremea într-o vizită de lucru în Statele Unite, sperând să prindă o fotografie de campanie electorală cu care să defileze în țară, propunerea României de comisar european a picat, joi, la Bruxelles cu un vot covârșitor împotriva Rovanei Plumb.

Dăncilă și-a desemnat prietena, pe Rovana Plumb, pentru postul de comisar european, în ciuda tuturor avertismentelor și semnalelor că riscă să fie respinsă din cauza serioaselor probleme de integritate. Acest lucru s-a întâmplat joi, în cadrul unei audieri extraordinare în comisia juridică din Parlamentul European.

Plumb n-a reușit să convingă comisia în legătură cu un împrumut de 800 de mii de lei luat de la o persoană fizică pentru a finanța campania PSD la europarlamentare.

Deși cel puțin șase candidați din echipa Ursulei von der Leyen ridică semne de întrebare majore, până acum doar candidații României și Ungariei au fost convocați la o audiere extraordinară pentru explicații în Parlamentul European, iar Plumb a fost prima care a picat acest prim test, urmată de candidatul Ungariei.

Penibilă companie, trist moment pentru România.

Plumb a înregistrat chiar o premieră în PE: este primul candidat respins de comisia juridică.

Aceste două eșecuri majore de politică externă pun România în genunchi în fața partenerilor occidentali. Guvernul și PSD ar trebui să renunțe la pretenția de a mai propune comisar pentru a nu face și mai mult rău țării.

PSD vorbește de câte ori are prilejul despre demnitate în raport cu marile puteri și despre mândria de a fi român, cere cu insistență ca România să fie tratată cu respect, de la egal la egal, însă un premier de o incompetență strigătoare la cer a reușit să provoace cele mai ridicole și stânjenitoare episoade din istoria diplomației românești de după 89.

Acest dezastru extern poartă semnătura Viorica Dăncilă, primul politician care reușește să facă România de rușine simultan pe două continente.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro