Mureş: Femeia împuşcată din greşeală în cap de poliţiştii din Brâncoveneşti este în comă, susţine fratele victimei

Mureş: Femeia împuşcată din greşeală în cap de poliţiştii din Brâncoveneşti este în comă, susţine fratele victimei

Femeia în vârstă de 59 de ani, din localitatea Aluniş, judeţul Mureş, care a fost împuşcată în cap , din greşeală, de unul dintre poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti, care a efectuat un foc de armă asupra unui autoturism care nu a oprit la semnal, este în comă, susţine fratele victimei.

"E în comă, şi au scos glonţul din cap. (...) Cred că trei împuşcături au fost dar numai un glonţ a intrat, nu se ştie exact, dar un glonţ a intrat şi exact aici, la ureche şi până la măduva spinării. (...) Era în comă, de aici de la Aluniş era deja în comă, când au dus-o", a spus fratele femeii rănite.

Vineri seara, în jurul orei 19.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Reghin a efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto aflat în trafic şi că acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor. Din acest motiv, poliţiştii rutieri au plecat în urmărirea autoturismului, care a fost dat în consemn poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti, întrucât se îndrepta în direcţia respectivă.

După un timp, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti au depistat în trafic, pe raza localităţii Aluniş, autoturismul în cauză, au încercat să îl oprească, însă conducătorul autoturismului nu s-a conformat nici de această dată.

În aceste condiţii, un poliţist din cadrul secţiei respective a tras cu armamentul din dotare asupra autoturismului respectiv, iar un glonţ a lovit în cap o femeie din localitatea Aluniş, care circula pe jos.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, Emanuela Rugină, a precizat că poliţistul a folosit armamentul din dotare, respectiv un pistol Carpaţi, şi a tras 6 focuri de armă asupra autoturismului.

"Itinerariul pe care s-a deplasat autoturismul este următorul: Reghin- Ideciu- Lunca Mures-Aluniş, unde s-a produs evenimentul, după care şi-a continuat deplasarea spre Vălenii de Mureş, pe DN15 E578, prin localităţile Morăreni, Maioreşti, Deda, până în comuna Rastoliţa (...) Poliţistul care a procedat la efectuarea uzului de armă este încadrat în Poliţia Română din anul 1993, fiind încadrat din sursă externă. Acesta are efectuate la zi toate formele de pregătire în plan profesional, inclusiv curs de specializare 'însoţire-patrulare', fiind considerat un poliţist cu experienţă. De asemenea, acesta deţine aviz psihologic la zi, fiind declarat apt pentru desfăşurarea activităţilor în structura de ordine publică în care este încadrat, precum şi pentru portul armamentului. Poliţistul este absolvent de studii superioare, din anul 2006", a precizat Emanuela Rugină.

Reprezentanta IPJ Mureş a mai arătat că, poliţistul care a procedat la efectuarea uzului de armă se afla în misiune pe linie rutieră şi ordine şi siguranţă publică, fiind solicitat de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Reghin, împreună cu colegul de patrulă, să intervină în sprijinul acestora.

"Poliţistul care a procedat la efectuarea uzului de armă, se afla în misiune pe linie rutieră şi ordine şi siguranţă publică, fiind solicitat de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Reghin, împreună cu colegul de patrulă, să intervină în sprijinul acestora. În momentul în care au depistat autoturismul respectiv în trafic, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a acestuia, moment în care conducătorul auto a rulat cu viteză înspre poliţişti, punând în pericol viaţa şi integritatea corporală a celorlalţi participanţi la traficul rutier, inclusiv viaţa poliţiştilor. Cei doi poliţişti au reuşit să se ferească din calea autoturismului, pentru a nu fi loviţi, conducătorul autoturismului nelăsând niciun moment impresia că urmează să oprească şi să evite contactul cu oamenii legii, urmărind doar să-şi asigure scăparea. După incidentul de la Aluniş, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au continuat urmărirea autoturismului, care a fost identificat în localitatea Răstoliţa", a mai arătat Emanuela Rugină.

Urmare a evenimentului de vineri seara, se efectuează cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea acestuia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ultraj. AGERPRES/(A, AS - autor: Dorina Matiş, editor: Karina Olteanu, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...