Mureș: Preotul cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale, anchetat de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia

Mureș: Preotul cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale, anchetat de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia

Preotul din satul Moșuni, Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș pentru racolare de minori în scopuri sexuale, este anchetat de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia, care urmează să ia o decizie cu privire la viitorul său în cadrul bisericii, se arată într-o precizare a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, postată pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

'În legătură cu dezvăluirile făcute de presă privitor la înregistrarea unei discuții din care rezultă că un preot din Arhiepiscopia Alba Iuliei a încercat coruperea sexuală a unui tânăr, precizăm că părintele Pomohaci este deja anchetat de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia, care, după confirmarea vinovăției acestuia, va lua măsurile care se impun. Acestea pot merge până la excluderea din cler a părintelui, întrucât condiția morală a statutului de preot este incompatibilă cu o asemenea conduită. În măsura în care se dovedește că persoana cu care părintele Pomohaci a purtat discuția înregistrată este minoră, atunci situația capătă și o conotație penală, asupra căreia se vor pronunța autoritățile abilitate', precizează Patriarhia Române.

Potrivit postării, în aceste cazuri, dar și în altele similare, Patriarhia Română va respecta autonomia eparhială.

În urmă cu două zile, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș a anunțat că a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârșit în prezența sau asupra unui minor, la câteva zile după ce pe paginile de socializare au circulat o serie de înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor să întrețină relații homosexuale cu el.

'Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârșit în prezența sau asupra unui minor, motiv pentru care s-a dispus efectuarea de verificări prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș sub aspectul săvârșirii infracțiunii de racolare de minori în scopuri sexuale', se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mureș, dat publicității luni.

În urmă cu mai multe zile, o publicație din Cluj-Napoca a dat publicității o înregistrare în care un bărbat, despre care se spune că ar fi preotul și rapsodul popular Cristian Pomohaci, din parohia Moșuni, județul Mureș, îi făcea avansuri unui adolescent și îi promitea bani în schimbul relațiilor sexuale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...