Mureş: Zeci pe persoane au protestat împotriva noilor restricţii anti-COVID-19

Mureş: Zeci pe persoane au protestat împotriva noilor restricţii anti-COVID-19

Aproximativ 40 de persoane s-au adunat, luni seara, la Târgu Mureş pentru a protesta împotriva noilor restricţii instituite de autorităţi pentru a opri răspândirea infecţiei cu noul coronavirus.

Protestatarii au cerut ridicarea restricţiilor de circulaţie şi a celor referitoarea la orarul de funcţionare a magazinelor şi teraselor, precum şi renunţarea la purtarea măştii de protecţie, pe motiv că virusul nu ar fi fost identificat şi "COVID-19 nu se ia prin aer".

În timpul protestului s-a scandat "Jos masca!", "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!" şi "Libertate".


Foto: (c) Dorina Matiş / AGERPRES


"Acum un an am fost speriaţi, acum suntem nervoşi toţi. Scopul protestului este să devenim liberi, ne mor părinţii în spitale, nu ni se dau tratamentele cuvenite şi nimeni nu spune că peste 90% s-au vindecat', au susţinut participanţii.

Manifestanţii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de conducerea ţării, faţă de sistemul medical, faţă de închiderea afacerilor şi a şcolilor şi faţă de nivelul veniturilor pe care le realizează.

În momentul în care jandarmii au legitimat persoanele adunate în faţa Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş, unii protestatari au folosit expresii licenţioase şi au acuzat autorităţile că, în loc să caute copiii răpiţi din România, amendează protestatarii care vor libertate. AGERPRES/(A - autor: Dorina Matiş, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”