Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Musk, Gates și Buffet sunt de acord: Acum este cel mai bun timp pentru a trăi

Musk, Gates și Buffet sunt de acord: Acum este cel mai bun timp pentru a trăi.

Elon Musk este un optimist și spune că acum este cea mai bună perioadă pentru a trăi: „Omenirea poate înlătura multe din suferințele din lume și face lucrurile mult mai bune. Mă gândesc adesea la oamenii care sunt mai degrabă negativi cu privire la prezent și viitor, dar dacă cercetezi cu adevărat istoria, când altădată ai vrea să trăiești? Acum este cel mai bun timp, într-adevăr”, a declarat el în cadrul unui eveniment de la California Academy of Sciences.

Când a aflat, Bil Gates a argumentat și el în favoarea spuselor lui Musk. Drept dovadă, a citat din cartea „Enlightment Now”a lui Steven Pinker, psiholog și profesor la Harvard: în 1920, o persoană obișnuită petrecea 11,5 ore pe săptămână spălând rufe, timp care în 2014 se redusese la o oră și jumătate, a scris Gates pe blogul său, Gates Notes. El a mai adăugat că indicele global IQ crește cu trei puncte în fiecare deceniu, mulțumită alimentației mai bune și unui mediu mai curat, care favorizează dezvoltarea creierului. „Lumea devine mai bună, chiar dacă nu se simte mereu”.

Atunci a intervenit Warren Buffett: chiar dacă investitorul face un apel urgent pentru rezolvarea marii inegalități de venituri din America, el spune și că sistemul capitalist și bogăția în continuă creștere a țării fac ca acest timp să fie cel mai bun pentru a trăi. „Americanii timpurii, trebuie să subliniem, nu erau nici mai deștepți, nici mai harnici decât acei oameni care au muncit cu îndârjire secol după secol înaintea lor. Dar acei pionieri aventuroși au clădit un sistem care a eliberat potențialul uman, iar succesorii lor au construit mai departe pe el”. Rezultatul este că fiecare generație trăiește o viață mai bună decât înainte.

„Acest progres economic va produce avuție mai mare pentru urmașii noștri mult timp în viitor. Da, clădirea acestei bogății va fi întreruptă pentru perioade scurte din timp în timp. Oricum, nu poate fi oprită”, spune Buffett, „Am să repet ce am mai spus în trecut și mă aștept să spun și în viitorii ani: copiii născuți în America de azi sunt cea mai norocoasă recoltă din istorie”.

Chiar dacă poate fi ușor să fii atât de optimist când ești un miliardar ca Musk, Gates și Buffett, Gates spune că „sunt optimist pentru viitor deoarece știu că avansul cunoașterii umane a îmbunătățit viețile pentru miliarde de oameni și sunt încrezător că va continua a o face”. (cnbc.com)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 Faceți diferența! Bulgaria cumpără F-16 de ultimă generație, de trei ori mai scumpe decât cele cumpărate de Ro…

4 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

5 Trei năpârci. Atenție la aroganța voit afișată...

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită