Muzeele din Berlin, redeschise cu precauţie după ridicarea restricţiilor

Muzeele din Berlin, redeschise cu precauţie după ridicarea restricţiilor

Un număr limitat de muzee din Berlin urmează să fie redeschise la data de 12 mai, după o pauză de două luni, în contextul ridicării graduale a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, informează duminică agenţia DPA.

Printre muzeele care se redeschid marţi se numără unele dintre cele mai importante astfel de instituţii din Berlin, precum Altes Museum, Alte Nationalgalerie, Pergamon Panorama şi galeria de artă Gemaeldegalerie.

Aceste deschideri iniţiale sunt un test. "Vom fi în continuare foarte atenţi - în viitor, vom prefera să fim mai restrictivi decât prea deschişi în acest sens", a declarat Hermann Parzinger, preşedintele fundaţiei SPK, care conduce unele dintre cele mai populare instituţii culturale din capitala Germaniei, inclusiv Insula Muzeelor din Berlin.

Acest sit din Patrimoniul Mondial UNESCO atrage în mod obişnuit peste trei milioane de vizitatori pe an.

Mai multe măsuri restrictive au fost adoptate pentru a reduce pericolul de infectare permiţând în acelaşi timp vizitatorilor să se bucure de expoziţii.

Săgeţile îi direcţionează pe vizitatori prin muzee într-un singur sens, după cum a explicat Ralph Gleis, directorul Nationalgalerie din Berlin.

Muzeul va vinde bilete online, în acestea fiind precizată perioada de acces, după cum a spus Gleis, măsura fiind luată pentru a se evita formarea cozilor. În muzeu pot avea acces maximum trei sute de persoane o dată.

Personalul muzeului aflat în exterior şi la fiecare etaj va explica regulamentul vizitatorilor şi se va asigura că aceştia păstrează o distanţă corespunzătoare nu doar faţă de operele de artă, ci şi de celelalte persoane, a precizat Gleis.

De asemenea, vor fi publicate informaţii detaliate despre modul de respectare a regulilor privind distanţarea socială. "Am învăţat multe despre cum se face acest lucru de la supermarketuri", a adăugat Gleis. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 Din culisele cluburilor de noapte. Aceleași tehnici se folosesc și-n România