Nadal, la cel mai jos punct al carierei din ultimii 18 ani: Clasamentul arată căderea ibericului

Nadal, la cel mai jos punct al carierei din ultimii 18 ani: Clasamentul arată căderea ibericului

Tenisul mondial asistă, cu siguranță, la ultimele luni în circuit pentru doi coloși ai acestui sport: Novak Djokovici (35 de ani) și Rafael Nadal (36 de ani). Iar clasamentul mondial publicat, astăzi, a marcat două momente nefaste pentru acești magnifici ai sportului-alb. Ce-i drept, în cazul lui Nole, vorbim despre o anomalie pandemică, fără legătură cu forma sportivă a sârbului, după cum Adevărul a explicat aici.

În cazul lui Rafa însă, acesta tocmai a ieșit din Top 10 mondial din cauza accidentării care i-a marcat debutul de sezon, în 2023. Cu doar patru meciuri în acest an – 1 victorie, 3 înfrângeri – spaniolul a rămas, treptat, fără punctele acumulate în 2022. Când a pornit ca din tun, având 21 de victorii, în primele sale 22 de partide, cu titluri cucerite la Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco, plus o finală jucată la Indian Wells. Acum, aflat în perioada de refacere după accidentarea suferită la Melbourne, Nadal a coborât până pe locul 13 ATP, cu un total de 2.715 puncte.

Așadar, după 18 ani, Rafa a părăsit Top 10 mondial, el deținând recordul all-time în ceea ce privește numărul de săptămâni consecutive în această zonă a ierarhiei ATP: 912! După el, vin Jimmy Connors (788 de săptămâni la rând în Top 10) și Roger Federer (734 de săptămâni). Novak Djokovici e abia pe 6, în acest clasament, având 555 de săptămâni la rând în Top 10 mondial.

24 aprile 2005

e data la care Rafael Nadal – 18 ani pe atunci - a intrat în Top 10 ATP, rămânând aici până acum, când a căzut pe locul 13 ATP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria