Nancu (FNGCIMM): Aplicaţia Imminvest.ro a fost blocată după ce au fost primite 397.000 de accesări pe minut; va fi transferată către STS

Nancu (FNGCIMM): Aplicaţia Imminvest.ro a fost blocată după ce au fost primite 397.000 de accesări pe minut; va fi transferată către STS

Aplicaţia Imminvest.ro a fost blocată exact la momentul deschiderii după ce au fost primite 397.000 de accesări pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni, a declarat, vineri, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

"Astăzi trebuia lansată aplicaţia www.imminvest.ro. Din păcate aplicaţia a fost blocată exact la momentul deschiderii. La ora 5:30 şi până la ora 8:30 au fost 2.785 de accesări. Deci pe site se încerca, să făcea o refresh-uire. Portalul s-a deschis la ora 10:00, iar numărul de solicitări a fost de 397.000 de accesări pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni. În România după cum bine ştiţi sunt 475.000 de IMM-uri", a spus Dumitru Nancu.

El a menţionat că acest volum de trafic a blocat atât site-ul www.imminvest.ro cât şi site-ul fngcimm.ro.

"La ora 10:00 a căzut site-ul şi nicio firmă, niciun IMM nu s-a înregistrat, ca să nu mai existe discuţii că au fost înregistraţi. Deci nicio întreprindere mică şi mijlocie nu a fost înregistrată în baza de date. Aplicaţia a fost testată timp de două săptămâni de către salariaţii FNGCIMM, care au creat peste 1.700 de conturi, iar în intervalul 10:00 - 12:00 fiecare salariat a introdus minim două cereri. Ea a funcţionat în parametrii normali. De asemenea, am efectuat teste de încercare în condiţiile unui trafic de 3 milioane de utilizatori într-un interval de două ore. De asemenea, aplicaţia a mers", a afirmat Nancu.

Potrivit sursei citate, salariaţii instituţiei împreună cu cei ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Centrului Naţional Cyberint al Serviciului Român de Informaţii încearcă să identifice cauzele care au dus la această situaţie, iar ulterior aplicaţia va fi transferată şi gestionată de către STS.

"Această aplicaţie este un registru unic electronic. Practic, cum a venit şi comunicarea Comisiei Europene, orice schemă de ajutor de stat trebuie să aibă un site şi un registru. Deci în acest registru întreprinzătorul îşi crea un cont şi depunea o copie după buletin, copie după certificatul de înregistrare şi acea declaraţie că este întreprindere mică şi mijlocie, după cum bine ştiţi până în 249 de angajaţi. După care el, practic, primeşte un număr de înregistrare şi aplicaţia transmite aceste date băncilor partenere. Avem în acest program 22 de bănci partenere. Banca este cea care face o analiză din punct de vedere al solvabilităţii, al lichidităţii întreprinzătorului mic şi mijlociu. După ce banca îi face această analiză se transmite cererea de finanţare la Fondul de Garantare care analizează din punct de vedere al garantării, garanţia statului. Deci, repet, nu este o aplicaţie care să fie cu primul venit - primul servit. Aplicaţia este deschisă până la 31 decembrie 2020, aşa cum spune şi comunicarea Comisiei Europene. Programul va fi derulat până în 2026. De ce până la 31 decembrie 2020? Pentru că este pe bugetul de stat şi ştiţi că exerciţiul financiar pe legea Bugetului de stat durează până la 31 decembrie", a spus directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Întrebat de jurnalişti când ar putea fi funcţională, el a spus că speră ca până marţi, când va fi prima zi lucrătoare, site-ul să fie funcţional. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…