Nancy Pelosi: Donald Trump este o ameninţare continuă pentru SUA şi democraţie

Nancy Pelosi: Donald Trump este o ameninţare continuă pentru SUA şi democraţie

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, l-a calificat miercuri pe preşedintele american Donald Trump o ameninţare pentru SUA şi pentru democraţia din această ţară, în deschiderea dezbaterii istorice în vederea punerii sub acuzare a liderului de la Casa Albă, transmit Reuters şi dpa.

''Foarte trist acum, viziunea fondatorilor noştri despre o republică se află sub ameninţarea acţiunilor dinspre Casa Albă. Deschid în mod solemn, cu tristeţe, dezbaterea privind punerea sub acuzare a preşedintelui Statelor Unite'', a spus Pelosi.

''Dacă nu acţionăm acum, ar însemna să ne abandonăm misiunea. Este tragic că acţiunile nesăbuite ale preşedintelui fac necesară punerea sub acuzare. El nu ne-a lăsat altă opţiune'', a subliniat lidera democrată.

''Este o realitate faptul că preşedintele e o ameninţare continuă pentru securitatea noastră naţională şi pentru integritatea alegerilor noastre, baza democraţiei noastre'', a adăugat ea.

Dezbaterea din Camera Reprezentanţilor, care se va încheia în jurul orei 21:00 GMT şi va fi urmată de procedura de votare, se concentrează pe două articole ale punerii sub acuzare care îl vizează pe preşedintele Donald Trump: abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului.

Procedura de destituire divizează profund societatea americană: 45% doresc ca aceasta să conducă la revocarea preşedintelui, în timp ce 47% se opun, conform unui sondaj CNN-SSR.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

4 O dobitoacă

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului