NASA a primit 12.000 de candidaturi pentru următoarea sa generaţie de astronauţi

NASA a primit 12.000 de candidaturi pentru următoarea sa generaţie de astronauţi

Agenţia spaţială americană (NASA) a anunţat miercuri că a primit peste 12.000 de candidaturi pentru următoarea sa generaţie de astronauţi, care nu va cuprinde însă mai mult de zece locuri şi ai cărei membri vor fi anunţaţi în vara anului 2021, informează AFP.

"Următoarea promoţie de astronauţi din generaţia Artemis ne va ajuta să explorăm noi zone de pe Lună şi ne va duce pe 'Planeta Roşie'", a declarat administratorul general al NASA, Jim Bridenstine. Artemis este numele programului spaţial ce vizează revenirea astronauţilor americani pe Lună.

În 2017, în cadrul precedentei sale etape de recrutare, 12 candidaţi din 18.300 de propuneri au fost reţinuţi de NASA, iar 11 dintre ei au reuşit să ajungă la capătul îndelungatului curs de pregătire profesională, care s-a încheiat abia în ianuarie 2020.

Noii candidaţi vor trebui să fie cetăţeni americani şi să deţină un masterat într-o disciplină ştiinţifică, în tehnologie, inginerie sau matematică. De asemenea, ei pot fi medici sau piloţi.

NASA are în prezent în rândurile sale 48 de astronauţi activi.

Viitorii recruţi vor participa la misiuni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) şi, poate într-o bună zi, la călătorii pe Lună, dacă programul Artemis va fi menţinut şi implementat până la capăt.

Prima misiune cu echipaj uman pe Lună ar trebui să aibă loc în cadrul acestui program spaţial în 2024. Ea va fi urmată de alte misiuni lunare şi de o prezenţă umană "mai consistentă" pe Lună începând din 2028, însă finanţările necesare nu sunt deocamdată asigurate pentru a garanta acest calendar strâns al programului Artemis.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

4 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…