NASA anunță prima „misiune de apărare planetară”. Pe 26 septembrie va fi testată tehnologia de deviere a asteroizilor care au ca traiectorie Pământul

NASA anunță prima „misiune de apărare planetară”. Pe 26 septembrie va fi testată tehnologia de deviere a asteroizilor care au ca traiectorie Pământul

Prima „misiune de apărare planetară” a NASA , prin care va fi testată tehnologia pentru apărarea Pământului împotriva potențialelor pericole legate de asteroizi sau comete, își va lovi ținta pe 26 septembrie.

Impactul va avea loc la 02:14, ora Bucureștiului. Ținta este reprezentată de doi asteroizi: Didymos, care are diametrul de 780 de metri, și Dimorphos, care are 160 de metri.

Impactul va avea loc la aproximativ 10 milioane de km distanţă de Pământ. Cu 10 zile înainte de coliziune, un mini-satelit se va desprinde de vehiculul spaţial şi va transmite imaginile înapoi de Pământ.

Acest test va arăta că o navă spațială poate naviga în mod autonom către un asteroid țintă pentru a schimba de la sol traiectoria acestuia. Misiunea va furniza date importante care vor ajuta la o mai bună pregătire în cazul în care un asteroid ar putea reprezenta în viitor pericol de impact cu Pământul.

Evenimentul, considerat „prima misiune de apărare planetară”, va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a NASA, pe Twitter și pe YouTube.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”