NASA IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Exoplaneta "potopului" HD 189733b

În această imagine se află planeta HD 189733 b, o mărgică albastră asemenea Terrei care ascunde însă o interpretare proprie a iadului.

Sursa foto: nasa.gov

Condițiile meteorologice pe această planetă sunt improprii vieții. Acolo vântul bate cu viteze de aproximativ 2 km/s, adică de aproximativ 7 ori mai mult decât viteza sunetului. Ploaia pe această planetă este mult mai mult decât un banal inconvenient, însemnând de fapt o furtună de cioburi de sticlă. Pe această planetă cu temperaturi extrem de ridicate, de aproximativ 700 de grade Celsius, este posibil să plouă sub formă de cioburi de sticlă, transformate în proiectile ucigătoare de vântul care bate cu o putere incredibilă.

Culoarea albastru-cobalt a planetei nu provine de la reflexia unui ocean tropical, primitor pentru viață, ca pe Pământ ci de la o atmosferă superfierbinte ce conține nori formați din particule de silicat.

HD 189733 b se află la aproximativ 63 de ani lumină distanță, în constelația Vulpecula. Ea a fost descoperită pe orbita stelei HD 189733 A în octombrie 2005 și este o planetă gazoasă gigantică, din clasa lui Jupiter. Conform astronomilor, această planetă este cu 13% mai masivă decât Jupiter și se află la o distanță relativ mică de steaua sa, finalizând o orbită completă în doar 2,2 zile, cu o viteză orbitală de 152,5 km/s.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

5 Orban se răzbună pe președinte? Declarații despre pensii și alocații care îngroapă electoral PNL! Cîțu, fraier…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!