NASA/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Capsula Cygnus se desprinde de ISS

NASA/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Capsula Cygnus se desprinde de ISS

Capsula de aprovizionare Cygnus, aparținând companiei Orbital ATK, este desprinsă din unul dintre porturile de andocare ale Stației Spațiale Internaționale (ISS) cu ajutorul brațului robotizat Canadarm2, în această fotografie realizată de astronautul ESA Tim Peake.

Sursa foto

"Tocmai ne-am luat la revedere de la #Cygnus OA-6 — un excelent vehicul spațial și le mulțumim tuturor celor implicați", a scris el în mesajul care însoțește fotografia realizată în 14 iunie a.c., în timp ce ISS se afla deasupra Paraguayului.

Capsulele Cygnus sunt lansate prin intermediul rachetelor Antares și sunt concepute pentru a transporta echipamente și provizii pentru ISS, după retragerea din folosință a flotilei americane de navete spațiale în 2011.

Aceste capsule sunt de unică folosință, nefiind prevăzute cu sistemele de protecție necesare reintrării în atmosfera terestră. La capătul unei misiuni de aprovizionare a ISS, capsulele Cygnus sunt încărcate cu gunoaie și deșeuri de pe stația spațială care sunt apoi incinerate împreună cu capsula la reintrarea în atmosferă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

5 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?