Născută PROASTĂ. Dăncilă e de acord cu Toader: Kovesi nu e potrivită să fie procuror-șef european.

Născută PROASTĂ. Dăncilă e de acord cu Toader: Kovesi nu e potrivită să fie procuror-șef european.

Născută PROASTĂ. Dăncilă e de acord cu Toader: Kovesi nu e potrivită să fie procuror-șef european. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, crede ca Laura Codruta Kovesi nu e potrivita pentru sefia Parchetului European, iar Viorica Dancila e de acord. Si atunci, de ce Guvernul nu isi asuma, oficial, o pozitie?

Proasta a declarat, joi, ca este total de acord cu ce a transmis Tudorel Toader in scrisoarea in care ministrul Justitiei anunta de ce considera ca Laura Codruta Kovesi nu este potrivita pentru functia de procuror-sef european.

"Este adevarat. Regulile privind procedura de selectie a procurorului european trebuie respectata de toate statele membre. Sunt intru totul de acord cu ce a spus Tudorel Toader. Nu are nimeni ceva personal cu doamna Kovesi.

Atata timp cat asupra unei persoane, indiferent care este, planeaza anumite acuzatii, ele trebuie lamurite. De aceea ministrul Justitiei a avut acea retinere.

De aceea nu am propus, Guvernul nu a sustinut", a afirmat Viorica Dancila, joi seara, la Romania Tv.

„Regulile privind procedura de selecție a procurorului european trebuie respectate de toate statele membre. Sunt întru totul de acord cu ceea ce a spus ministrul Justiției, Tudorel Toader. Nu are nimeni absolut nimic cu persoana Laura Codruța Kovesi. Dar în același timp, ceea ce a apărut în spațiul public, declarațiile de la Curtea Constituțională au ridicat anumite semne de întrebare. Atâta timp cât asupra unei persoane, indiferent care este, planează anumite acuzații, acestea trebuie lămurite. De aceea, Guvernul României, ministrul Justiției a avut acea reținere. De aceea nu am susținut, nu a fost propunerea Guvernului României și ministrul Justiției a explicat foarte corect de ce nu am făcut acest lucru. Al doilea aspect este legat de informațiile care au apărut în spațiul public legat de modul cum s-a comportat președinția rotativă. Noi avem un rol de mediator imparțial și facilitator de consens. Noi nu am spus la nimeni: susțineți sau nu pe cineva. Nici nu avem voie, Mai mult în COREPER, pentru faptul că România are un român printre candidați, toată procedura a fost condusă de Finlanda. Încă o dată se încearcă prin dezinformare să se creeze o imagine negativă și nu e corect pentru că informațiile sunt preluate de alte 27 de state membre”, a afirmat Viorica Dăncilă, fiind întrebată despre textul publicat în Financial Times de către Tudorel Toader și despre dosarele de la Secția specială de anchetare a magistraților care o vizează pe Kovesi.

Declaratiile premierului mentin ambiguitatea. Pe de o parte, social-democratii nu s-au sfiit sa o denigreze la Kovesi in orice forma si oriunde - in comunicate, in declaratii, in Parlamentul Romaniei si in cel European.

Pe de alta parte insa, nicio institutie si niciun oficial nu si-a asumat mandatul dat ambasadorului roman care, in COREPER, a votat, potrivit surselor Ziare.com , pentru candidatul Frantei.

Ziare.com a facut solicitari de presa si la MAE, si la Reprezentanta Romaniei la Bruxelles, si la Guvern, dar niciun oficial nu a raspuns la doua intrebari banale: Ce mandat de vot a avut ambasadorul roman si cine i l-a transmis?

Procedural, mandatul trebuia sa fie decis in MAE, unde ministru este Teodor Melescanu, dar institutia isi mentine opacitatea si nu comunica nimic. Dar de vreme ce seful Guvernului afirma ca Laura Kovesi, candidat roman, nu merita sustinerea, de ce institutiile nu isi asuma oficial si transparent mandatul pe care ambasadorul roman l-a primit pentru votul indicativ din COREPER? 
 

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA