Năstase, propunere sortită eșecului pentru Cîrstea: De ce Sorana îl va refuza, ca în trecut

Năstase, propunere sortită eșecului pentru Cîrstea: De ce Sorana îl va refuza, ca în trecut

Sorana Cîrstea (32 de ani) a devenit, brusc, cea mai mediatizată jucătoare de tenis din România, deși strălucește în America de vreo patru săptămâni. Până la victoria electrizantă cu Aryna Sabalenka (Belarus, 24 de ani, 2 WTA) însă, în sferturile de la Miami Open, s-a scris foarte puțin despre „Sori“, dacă ne raportăm la seria formidabilă pe care a început-o, la Indian Wells.

Ilie Năstase, primul lider mondial din istoria tenisului. FOTO: Arhiva Adevărul

Acum, în schimb, Cîrstea e în prim-plan. Iar Ilie Năstase (76 de ani), care acum câteva zile a mărturisit, sincer, că a văzut foarte puține meciuri jucate de „Sori“ în această lună, s-a trezit cu ideea de a convinge sportiva născută la Târgoviște să revină în lotul României pentru Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup). Potrivit prosport.ro , Năstase speră ca Sorana să joace sub tricolor, în confruntarea cu Slovenia (14-15 aprilie), în Sport Park Bonifika din oraşul Koper. Învingătoarea se va califica la turneul final al competiţiei.

Ce a spus Ilie Năstase?

*E o victorie senzațională (n.r. – cea cu Aryna Sabalenka) pentru tot tenisul românesc! Sorana ne-a făcut mândri și vreau să vorbesc cu ea și pentru echipa noastră națională. E nevoie de Sorana și la lot. Sunt sigur că și Horia (n.r. – Horia Tecău, căpitanul echipei României de Billie Jean King Cup) a văzut acest meci, iar noi avem nevoie de Sorana să joace, din nou, pentru România. Să vedem cu cine joaca acum în semifinale (n.r. – la Miami Open), dar eu cred că Sorana e capabila să câștige acest turneu. E în formă mare de tot. Nu e chiar atât de ușor să bați numărul doi mondial, dar Sorana și-a surprins adversara printr-un joc consistent și nimeni nu-i poate lua din merite pentru această victorie fantastică.

Horia Tecău, căpitanul lotului României

Horia Tecău, căpitanul lotului României

„Sori“ l-a refuzat deja chiar pe Horia Tecău

Deși admirabilă, tentativa lui Năstase de a o readuce pe Cîrstea în lotul României are șanse zero de reușită. În primul rând, de echipa noastră au ajuns să „fugă“, inclusiv jucătoare ca Irina Begu, ele preferând să se concentreze asupra carierei lor în circuitul WTA. De unde vin banii și punctele.

În ceea ce o privește pe „Sori“, ea a renunțat la echipa României, în 2018, după ce a evoluat de 29 de ori sub tricolor. Deși n-a recunoscut niciodată, în mod oficial, Cîrstea a renunțat la echipa României din cauza faptului că nu se înțelegea cu Simona Halep. De altfel, în 2019, Marius Comănescu, fostul antrenor al Soranei din perioada 2015 – 2018, a confirmat că „Sori“ și „Simo“ n-au fost niciodată prietene: „Sunt două jucătoare care nu sunt prietene. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă să te respecţi, pur şi simplu, ca jucător şi să nu te vezi, să te saluţi, poate schimbi două vorbe în viteză, dar nu-ţi faci confidenţe, nu te duci împreună la diverse activităţi

În fine, nu mai departe de martie 2022, Cîrstea l-a refuzat chiar pe Horia Tecău , atunci când acesta i-a propus să joace, din nou, pentru România. „Am vorbit deja cu Sorana! Ne-a urat succes tuturor, doar că pentru ea acest capitol de a juca în echipa naţională e un capitol închis“, a spus Tecău, acum un an.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”