Năsui: Scutirea de la orice formă de bir pe salariul minim ar avea impact pozitiv în agricultură şi HoReCa

Năsui: Scutirea de la orice formă de bir pe salariul minim ar avea impact pozitiv în agricultură şi HoReCa

"Zero taxe pe salariul minim" este o idee pe care o promovez pentru a reduce inegalităţile teritoriale, iar scutirea de la orice formă de bir, taxe, impozit şi contribuţie ar avea impact pozitiv foarte mare în sectoare precum agricultură şi HoReCa, a afirmat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

Acesta a avut o întrevedere cu reprezentantele Organizaţiei Femeilor Antreprenor din UGIR (OFA UGIR) şi vicepreşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR).

"Pentru reducerea inegalităţilor teritoriale eu am o idee pe care o promovez, Zero taxe pe salariu minim. Cei mai mulţi care au plecat în diaspora, au plecat pentru diferenţele de salarizare, salariul fiind un argument foarte puternic pentru mulţi. Dacă aplicăm taxarea minimă sau zero pe echivalentul salariului minim reducem diferenţa dintre noi şi alte state. Este o idee care se implementează deja cu succes în diferite variante în mai multe locuri în lume şi, în general, în vestul Europei. Pe scurt, înseamnă să scutim de la orice formă de bir, de taxe, de impozit, de contribuţie echivalentul unui salariu minim. Această măsură ar avea impact pozitiv foarte mare în sectoare precum agricultura şi Horeca", a spus Năsui.

La rândul său, Mirabela Miron, preşedintele OFA UGIR a precizat că doreşte să înceapă un dialog activ cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi să vină în sprijinul iniţiativelor antreprenoriale prin expertiza membrilor OFA, organizaţia fiind structurată pe domenii de interes şi având în componenţa sa specialişti în domenii precum fonduri europene, agricultură, turism şi HoReCa, ocuparea forţei de muncă, incluziune, educaţie etc.

În acest context, organizaţia a subliniat necesitatea unor platforme de comunicare pentru promovarea programelor şi proiectelor naţionale şi europene pentru IMM-uri, precum şi reducerea birocraţiei, astfel încât microîntreprinderile şi tinerii antreprenori să aibă mai multe şanse ca afacerile lor să reuşească. De asemenea, reprezentanţii OFA au evidenţiat necesitatea introducerii unor instrumente financiare care să vină în sprijinul persoanelor care vor să înceapă o afacere, mai ales în mediul rural, aducând în discuţie situaţia persoanelor care s-au întors din diaspora care, pe baza experienţei acumulate, încearcă să îşi construiască o afacere în ţară.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, transmis vineri AGERPRES, Claudiu Năsui a precizat că printre propunerile instituţiei pe care o conduce se află acordarea de instrumente financiare pentru IMM, în aşa fel încât banii publici oferiţi firmelor să îşi atingă scopul.

În ceea ce priveşte reducerea inegalităţilor teritoriale şi încurajarea persoanelor întoarse din diaspora să înceapă o afacere în ţară, oficialul a spus că acest lucru s-ar realiza, fie şi în parte, tot prin măsura "Zero taxe pe salariul minim".

Claudiu Năsui a avut o întrevedere cu reprezentantele OFA UGIR şi cu Radu Godeanu, vicepreşedintele UGIR. Discuţiile au vizat promovarea antreprenoriatului în mediul rural, digitalizarea, măsuri concrete de debirocratizare şi măsura "Zero taxe pe salariul minim". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”