NATO cere Rusiei să-i respecte integral spațiul aerian

NATO cere Rusiei să-i respecte integral spațiul aerian

NATO a cerut sâmbătă Moscovei să-i respecte integral spațiul aerian, după ce Turcia, care este membră a Alianței Nord-Atlantice, a acuzat Rusia de o nouă încălcare a spațiului său aerian, relatează AFP. * Turcia îl convoacă pe ambasadorul rus pentru a denunța o nouă încălcare a spațiului său aerian de un avion rus

* Președintele turc Erdogan vrea să se întâlnească cu omologul său rus Putin după noul incident aerian

"Un avion rus de luptă a încălcat spațiul aerian turc ieri (vineri — n.r.), în ciuda avertismentelor repetate ale autorităților turce. Incidentele precedente au arătat cât de periculos este un astfel de comportament", afirmă într-un comunicat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Fac apel la Rusia să acționeze de manieră responsabilă și să respecte integral spațiul aerian al NATO", adaugă șeful Alianței Nord-Atlantice.

"Rusia trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că astfel de încălcări nu se mai produc", se mai menționează în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…