Nazare: Încercăm în acest an un nou record în privinţa investiţiilor

Nazare: Încercăm în acest an un nou record în privinţa investiţiilor

Suma totală prevăzută în buget pentru investiţii este de 62 de miliarde de lei în acest an, fiind în creştere cu 8,2 miliarde de lei faţă de anul 2020, adică în jur de 15%, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, la un eveniment online, menţionând că se încearcă "un nou record în privinţa investiţiilor".

"Este vorba de o creştere record a investiţiilor. Suma totală în buget pentru investiţii este de 62 de miliarde de lei. Este o creştere cu 8,2 miliarde de lei faţă de anul 2020, adică în jur de 15%. Evident, încercăm în acest an un nou record în privinţa investiţiilor, suma de anul trecut fiind şi ea tot un record. Mă încurajează faptul că datele de pe trimestrul I confirmă o creştere a investiţiilor comparat cu trimestrul I anul trecut. Vorbim de 2 miliarde şi jumătate în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi în structură, ceea ce estimam la începutul anului, adică 54% din investiţii fiind fonduri europene se confirmă", a spus Alexandru Nazare, la conferinţa online "Upgrade România - investiţiile, colacul de salvare al economiei", organizată de DC News.

El a precizat că este importantă contribuţia marilor proiecte şi absorbţia fondurilor europene. În privinţa absorbţiei fondurilor europene, rolul ministerelor care le gestionează este foarte important, precum şi rolul companiilor care implementează fonduri europene. Potrivit ministrului FInanţelor, cel mai important este, din acest punct de vedere, Ministerul Transporturilor.

De asemenea, el a menţionat că, din datele pe care le deţine, există o creştere a cheltuielilor cu investiţiile în trimestrul I.

"Spre exemplu, la titlul 58 creşterea este de 36%, adică 1,3 miliarde de lei în plus. Vorbim de cheltuieli aferente fondurilor nerambursabile. Evident, nu este vorba doar de aceste ministere. este vorba şi de încrederea pe care o au investitorii în România. Este vorba şi de încrederea pe care o au în guvern şi în acţiunile noastre. Şi noi sperăm să încurajăm prin tot ceea ce facem, să-i încurajăm pe investitorii privaţi de această dată să investească în România", a spus Alexandru Nazare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 Zguduitor articol...

3 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

4 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

5 VIDEO Interlopul Anaser Duduianu, „exilat” în SUA, atac la clanul Vasiloi. pe TikTok