Neagu, cel mai dureros anunț după Euro 2022: Mesajul Cristinei

Neagu, cel mai dureros anunț după Euro 2022: Mesajul Cristinei

Handbalista Cristina Neagu (34 de ani) a anunţat, joi, că ediţia Campionatului European - EHF EURO 2022 din Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru a fost ultima din cariera sa şi că nu s-a încheiat aşa cum şi-ar fi dorit.

Cristina Neagu, printre cele mai bune handbaliste din istorie. FOTO: Arhiva Adevărul

"Ultimul Campionat European pentru mine. Nu s-a încheiat aşa cum mi-aş fi dorit, dar am dat totul pe teren, aşa cum fac de fiecare dată. Mulţumesc tuturor celor care sunteţi mereu alături de mine, în zilele bune, dar mai ales în cele mai puţin bune!", a scris Neagu pe pagina sa de Facebook.

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Germania cu scorul de 32-28 (16-14), miercuri, la Skopje, în ultimul său meci din Grupa principală 2 şi de la Campionatul European - EHF EURO 2022 din Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

După 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa, 31-23 cu Macedonia de Nord, toate în prima fază a grupelor, 28-27 cu Spania, 34-35 cu Muntenegru şi 28-32 cu Germania, în faza a doua a grupelor, România a încheiat turneul final pe locul 12. România a participat la toate ediţiile Campionatului European cu o singură excepţie (2006), cel mai bun rezultat fiind medalia de bronz din 2010.

Cristina Neagu este cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de handbal feminin, cu 303 goluri, precum şi într-un clasament combinat cu cel al Campionatului European masculin, după ce l-a depăşit pe islandezul Gudjon Valur Sigurdsson (288 goluri).

Neagu a fost foarte supărată după meciul pierdut cu Muntenegru, acuzând arbitrajul potrivnic al austriecelor Ana Vranes şi Marlis Wenninger. ''România merită mai mult respect. Eu merit mai mult respect. Ce s-a întâmplat noaptea trecută trece dincolo de fair play şi respect, valori pe care le preţuiesc mult în sportul nostru. Un moment trist pentru handbal în general'', a scris Neagu pe Facebook după meciul amintit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro