Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Neagu Djuvara și Mihai Șora, decorați de președintele Iohannis

Istoricul Neagu Djuvara și filosoful Mihai Șora au fost decorați de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler.

Potrivit decretului publicat miercuri în Monitorul Oficial, șeful statului i-a conferit istoricului Neagu Djuvara Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler "cu prilejul aniversării unui secol de viață, în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea cu care și-a servit patria, prin angajamentul personal în procesele politice, diplomatice și culturale ce au promovat valorile, istoria și imaginea țării noastre în lume, precum și pentru înalta ținută morală de care a dat dovadă de-a lungul timpului".

Iohannis i-a acordat aceeași distincție și lui Mihai Șora "cu prilejul aniversării unui secol de viață, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră dedicată valorilor umane fundamentale, cercetării și educației, prin care a îmbogățit cultura românească și universală, pentru rolul avut în consolidarea democrației în România postdecembristă, impunându-se ca un reper al tinerelor generații".

Șeful statului a semnat marți cele două decrete.

Tot marți președintele Iohannis a semnat decretul prin care i-a conferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler sopranei Virginia Zeani "în semn de înaltă apreciere pentru talentul excepțional cu care a strălucit pe marile scene ale lumii, impunându-se drept un reper al școlii românești de canto și contribuind la formarea tinerelor generații de interpreți, precum și pentru dăruirea cu care a promovat imaginea țării noastre în lume".

De asemenea, șeful statului i-a conferit lui Dumitru Protase — membru de onoare al Academiei Române — Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler "în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră dedicată cercetării și educației, pentru excelența de care au dat dovadă lucrările sale de aprofundare a istoriei Daciei, impunându-se drept repere ale bibliografiei".

Șeful statului a semnat marți și decretele prin care a conferit mai multe distincții unor reprezentanți ai Braziliei.

Astfel, "în semn de apreciere a contribuției remarcabile la traducerea și publicarea unor opere românești de certă valoare în Brazilia, fiind dovada profundului atașament față de țara noastră și a dorinței de a face literatura românească cunoscută în lume" șeful statului a conferit Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor categoria A — "Literatură" lui Luciano Nunes Maia, Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Ofițer categoria A — "Literatură" lui Elpidio Mario Dantas Fonseca și Fernando Tonon Klabin și Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Ofițer categoria F — "Promovarea culturii" lui Edson Manoel de Oliveira Filho.

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a făcut propunerea de acordare a distincțiilor conferite reprezentaților Braziliei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD scade în continuare în sondaje! Însă încep surprizele!

2 HOPA! Codrinel s-a cam căcat pe el! „Să ne ia dracu pe toți”

3 ALERTĂ Bătăușii belgianului care promovează România de 23 de ani au fost ARESTAȚI! Amănunte ȘOCANTE

4 ALERTĂ Un nou TUN marca PSD? Avertismentul lui Rareș Bogdan

5 Liviu Avram, premoniție SUMBRĂ pentru PSD: Năpasta chiar vine când o chemi

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos