Neamț: Învățătoarea care amenința și jignea copiii de clasa întâi este cercetată disciplinar de conducerea școlii

Neamț: Învățătoarea care amenința și jignea copiii de clasa întâi este cercetată disciplinar de conducerea școlii

Învățătoarea de la Școala 'Carmen Sylva' din comuna Horia, înregistrată în timp ce amenința și jignea un elev de clasa întâi, va fi cercetată disciplinar de conducerea școlii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, profesorul Viorel Stan, inspectorul școlar general al județului.

El a explicat că învățătoarea este angajată a școlii și că doar conducerea unității poate lua măsuri împotriva ei. Inspectoratul Școlar poate interveni doar dacă se va hotărî o sancțiune și învățătoarea o va contesta la ISJ.

'Suntem în autosesizare, dar așteptăm să depună părinții plângere la conducerea școlii. Am fost astăzi împreună cu 3 inspectori, am vorbit cu membrii Consiliului de Administrație de la Școala 'Carmen Sylva', din care fac parte doi părinți, doi reprezentanți ai Primăriei și trei profesori. Le-am explicat cadrul legal pentru că ei se așteptau să vină de la ISJ și să o dea afară pe doamna învățătoare. Dar Consiliul de Administrație va nominaliza membrii Comisiei de etică și aceștia vor face cercetări în urma cărora se va ajunge la niște concluzii ce vor fi înainte conducerii școlii care va lua sau nu măsuri împotriva învățătoarei. ISJ oferă doar consultanță juridică și monitorizează activitatea managerială a directorului', a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul școlar general Viorel Stan.

Stan a adăugat că învățătoarea nu a recunoscut, în discuțiile cu reprezentanții ISJ Neamț, că ar fi amenințat copilul.

'Am ascultat și eu odată acea înregistrare și m-am îngrozit', a spus inspectorul școlar general al județului.

Învățătoarea Ana Verde, de la clasa întâi a Școlii 'Carmen Sylva' din comuna Horia, a fost înregistrată de mai multe ori cu un reportofon, pus de un părinte în haina copilului său, în timp ce amenință, jignește și chiar înjură copiii. Între expresiile folosite de aceasta sunt 'dacă aș face ce vreau eu, ori te-aș omorî pe tine, ori n-aș mai veni în clasa asta', 'ești prost cu p mare', 'te ia mama naibii'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…