Neamț: Învățătoarea care amenința și jignea copiii de clasa întâi este cercetată disciplinar de conducerea școlii

Învățătoarea de la Școala 'Carmen Sylva' din comuna Horia, înregistrată în timp ce amenința și jignea un elev de clasa întâi, va fi cercetată disciplinar de conducerea școlii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, profesorul Viorel Stan, inspectorul școlar general al județului.

El a explicat că învățătoarea este angajată a școlii și că doar conducerea unității poate lua măsuri împotriva ei. Inspectoratul Școlar poate interveni doar dacă se va hotărî o sancțiune și învățătoarea o va contesta la ISJ.

'Suntem în autosesizare, dar așteptăm să depună părinții plângere la conducerea școlii. Am fost astăzi împreună cu 3 inspectori, am vorbit cu membrii Consiliului de Administrație de la Școala 'Carmen Sylva', din care fac parte doi părinți, doi reprezentanți ai Primăriei și trei profesori. Le-am explicat cadrul legal pentru că ei se așteptau să vină de la ISJ și să o dea afară pe doamna învățătoare. Dar Consiliul de Administrație va nominaliza membrii Comisiei de etică și aceștia vor face cercetări în urma cărora se va ajunge la niște concluzii ce vor fi înainte conducerii școlii care va lua sau nu măsuri împotriva învățătoarei. ISJ oferă doar consultanță juridică și monitorizează activitatea managerială a directorului', a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul școlar general Viorel Stan.

Stan a adăugat că învățătoarea nu a recunoscut, în discuțiile cu reprezentanții ISJ Neamț, că ar fi amenințat copilul.

'Am ascultat și eu odată acea înregistrare și m-am îngrozit', a spus inspectorul școlar general al județului.

Învățătoarea Ana Verde, de la clasa întâi a Școlii 'Carmen Sylva' din comuna Horia, a fost înregistrată de mai multe ori cu un reportofon, pus de un părinte în haina copilului său, în timp ce amenință, jignește și chiar înjură copiii. Între expresiile folosite de aceasta sunt 'dacă aș face ce vreau eu, ori te-aș omorî pe tine, ori n-aș mai veni în clasa asta', 'ești prost cu p mare', 'te ia mama naibii'.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

5 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!