Neamț: Peste 1.000 de persoane au protestat la Piatra Neamț; a participat și primarul Dragoș Chitic

Neamț: Peste 1.000 de persoane au protestat la Piatra Neamț; a participat și primarul Dragoș Chitic

Peste 1.000 de protestatari s-au adunat, marți seara, în fața Teatrului Tineretului, pentru a participa la o manifestație împotriva adoptării de către Guvern a actelor normative referitoare la justiție.

Protestul a fost autorizat de Primăria municipiului, iar între manifestanți s-a aflat și primarul Dragoș Chitic, președintele PNL Piatra Neamț. De asemenea, au participat la miting și secretarul municipiului, dar și consilieri locali ai PNL, oameni de cultură, profesori, medici și tineri.

"Am ieșit ca cetățean al României în primul rând. Am simțit nevoia să mă solidarizez cu zecile de mii de oameni care protestează în toată țara împotriva a ceea ce a făcut Guvernul aseară. Faptul că la o oră târzie din noapte au aprobat două ordonanțe de urgență împotriva cărora, cu două zile înainte, au protestat peste 100.000 de oameni, mi se pare descalificant pentru Guvern. Este un atac la democrație și la statul de drept. Vocea străzii, împreună cu o punere în practică a unor decizii ale instituțiilor statului care susțin statul de drept, va duce la restabilirea dreptății în țară", a declarat, pentru AGERPRES, Dragoș Chitic.

Manifestanții au venit cu pancarte pe care scria "Iordache, demisia!", "Gratii, nu grațiere!", "Nu mai furați viitorul copiilor noștri", "PSD, ciuma roșie".

De la Teatrul Tineretului, protestatarii au plecat într-un marș de circa 3 kilometri prin centrul orașului, timp în care au scandat împotriva Guvernului, solicitând demisia membrilor săi, a președintelui PSD Liviu Dragnea și a ministrului Justiției, Florin Iordache.

Protestul s-a desfășurat pașnic, fără incidente, iar după marșul realizat de două ori pe același traseu, oamenii au plecat acasă.

Primăria Piatra Neamț a autorizat manifestații în fiecare zi pentru perioada 1-5 februarie.

AGERPRES/(A — autor: Gabriel Apetrii, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?