Neamţ: Poliţiştii din sindicatul ''EUROPOL'' pichetează Prefectura şi cer demisia ministrului Carmen Dan

Neamţ: Poliţiştii din sindicatul ''EUROPOL'' pichetează Prefectura şi cer demisia ministrului Carmen Dan

Circa 20 de poliţişti, membri ai Sindicatului ''EUROPOL'' Neamţ, protestează în faţa Prefecturii Neamţ, nemulţumiţi de lipsa dotărilor, ei susţinând că din această cauză viaţa le este pusă în pericol.

Protestul este autorizat. Manifestanţii sunt dotaţi cu portavoce, fluiere, vuvuzele şi boxe pe care sunt difuzate cântece pariotice.

Preşedintele ''EUROPOL'' Neamţ, Ioan Cănărău, a declarat, pentru AGERPRES, că poliţiştii cer să li se asigure veste anti-glonţ şi maieuri anti-înjunghiere în misiunile de patrulare.

''Cu toţii suntem îndureraţi, am pierdut un colegi la Timiş şi am mai pierdut în trecut un coleg la Suceava. De la Ministerul Afacerilor Interne am avut doar promisiuni de atunci, nu s-a făcut nimic pentru poliţişti. A promis doamna Carmen Dan că elaborează un pachet de legi pentru protejarea poliţistului, pentru întărirea acestuia, dar s-a dovedit că au fost nişte legi proaste, nefiind promulgate de preşedintele României. Poliţiştii protestează astăzi pentru că sunt extrem de supăraţi şi indignaţi pentru că nu avem dotările necesare, vieţile noastre sunt puse în pericol în fiecare minut în care patrulăm fără aceste veste anti-glonţ şi fără maieuri anti-înjunghiere. Nu mai vrem ca poliţiştii să moară în stradă", a declarat Ioan Cănărău.

Liderul de sindicat a mai spus că poliţiştii cer demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

''Cineva trebuie să îşi asume vina şi politic, iar doamna Carmen Dan trebuie să plece din fruntea ministerului (...). Doar a promis şi nu a făcut nimic pentru poliţişti'', a mai spus preşedintele ''EUROPOL'' Neamţ.

O delegaţie a protestatarilor a fost invitată de conducerea Prefecturii pentru a discuta pe tema doleanţelor acestora.

Protestul ''EUROPOL'' de la Piatra-Neamţ este singurul din ţară, însă liderul Ioan Cănărău speră ca acesta să fie semnalul şi pentru ceilalţi colegi, membri sau nu ai unor sindicate din Poliţie. AGERPRES/(A - Gabriel Apetrii, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…