Negoiţă despre tensiunile din PSD Bucureşti: Sunt indivizi ce îşi bagă coada şi încearcă să dezbine

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, s-a declarat "trist" miercuri de faptul că Organizaţia PSD Sector 5 a anunţat excluderea din partid a patru membri, care fac parte şi din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, opinând că demersul este menit să ducă la dezbinare.

"Da, sunt trist. E în neregulă. Sunt unii inşi, indivizi care îşi bagă coada şi care încearcă să dezbine. Cred că greşesc", a declarat el, la Palatul Parlamentului, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Întrebat care este scopul acestor demersuri, el a replicat: "Dezbină şi condu!".

Cât priveşte petiţia lansată de consilierul general social-democrat Orlando Culea, care solicită iniţierea "urgentă" de alegeri în Organizaţia PSD Bucureşti, Negoiţă a afirmat că iniţiativa "e din acelaşi film".

"Sunt anumiţi indivizi care seamănă discordie şi care îi cheamă pe unii şi pe alţii ca să îi îndemne să facă nu ştiu ce demers, promiţându-le anumite chestiuni. Este profund neprincipial, incorect şi cred că nu face deloc bine, dimpotrivă", a declarat el.

În ceea ce priveşte posibilitatea unei remanieri guvernamentale, primarul a subliniat că ea este necesară.

Referitor la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei, Negoiţă a spus că nu vede motive pentru care PSD nu ar participa la aceste discuţii. El s-a declarat de acord şi cu un pact naţional pentru justiţie, în cazul în care preşedintele Iohannis va propune acest lucru. Pe de altă parte, el a opinat că un astfel de pact ar trebui să vizeze mai multe domenii, precum educaţia, sănătatea, infrastructura, integrarea europeană.

"Eu cred că ar trebui să avem mai multe teme pe care să facem pact naţional. (...) Eu cred că în România tot ce înseamnă clasă politică trebuie să dea un test de maturitate şi să terminăm cu lupta asta interminabilă şi pe toate temele. Haideţi să ne alegem câteva teme care să fie priorităţi naţionale, pe care să avem un pact cu toţii - 'domn'le, discutăm orice, dar cu astea trebuie să fim cu toţii pe aceeaşi lungime de undă'. (...) Cred că trebuie să ne aşezăm cu toţii la o masă, să încercăm să găsim acea variantă care să genereze consens", a subliniat Robert Negoiţă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV