Netflix a ieftinit abonamentul în România. Cât costă cel mai mic abonament și ce include

Netflix a ieftinit abonamentul în România. Cât costă cel mai mic abonament și ce include

Măsura face parte dintr-o strategie aplicată în mai multe țări, pentru a atrage un număr mai mare de abonați.

Netflix a luat o serie de măsri pentru a crește numărul de abonați

Platforma de streaming Netflix a redus prețul abonamentului de bază (basic) Netflix pentru România, de la 7,99 euro la 4,99 euro. Pentru membrii deja existenți actualizarea a fost aplicată automat pe factură, iar membrii noi care se înscriu vor beneficia de noul preț al abonamentului. Acest abonament minim include:

  • Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil, fără reclame
  • Vizionare pe un singur dispozitiv
  • Vizionare în format HD
  • Download pe un singur dispozitiv compatibil

Pe lângă planul tarifar basic, platforma mai pune la dispoziție încă două tipuri de abonamente: standard (9,99 euro/lună, acces pe două dispozitive simultan) și premium (11,99 euro/lună, acces pe patru dispozitive simultan).

Această schimbare face parte din strategia globală Netflix, prin care platforma încearcă să mențină creșterea numărului de abonați într-o perioadă în care concurența pe piață este din ce în ce mai mare.

În România, pe lângă oferta bogată de conținut internațional, abonații pot viziona o varietate de producții locale recente , cu succes de box office precum „Teambuilding“, „Nunți, botezuri, înmormântări“ și „Mirciulică“.

Pe de altă parte, gigantul care operează în 190 de țări a anunțat și măsuri de restrângere a partajării parolele pentru conturile active pe platformă. Deja a introdus noi taxe pentru conturile care partajează abonamentul în afara gospodăriei, în patru țări: Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania, a anunțat compania. Se spune că măsuri similare ar urma să ajungă în SUA după primul trimestru din 2023.

Anul trecut, Netflix a înregistrat cele mai mari pierderi de abonați din ultimul deceniu. În ultimii trei ani și jumătate, aproape toate marile companii media de la Hollywood au investit miliarde de dolari în propriile operațiuni de streaming. Aceste așa-numite războaie de streaming au adus un val de noi servicii, printre care Disney Plus, HBO Max, Peacock, Paramount Plus și Apple TV Plus.

Reducerea partajării parolelor nu este singura schimbare de direcție a Netflix din ultima vreme. De asemenea, aceasta a lansat abonamente mai ieftine susținute de publicitate, după ce ani de zile a respins conceptul de reclame pe Netflix.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”