NEVEROSIMIL/TROMPETA și Băse, FAVORIȚI pentru București!

NEVEROSIMIL/TROMPETA și Băse, FAVORIȚI pentru București!

Gabriela Firea și PSD conduc în preferințele electoratului din București, potrivit unui sondaj Avangarde realizat în București la comanda PSD la sfârșitul anului trecut, informează social-democrații într-un comunicat de presă remis vineri Agerpres. Pe locul doi se plasează fostul președinte Traian Băsescu. 

Potrivit sursei citate, PSD are prima șansă la alegerile locale, atât în ceea ce privește rezultatul votului pentru Consiliul General, cât și pentru ocuparea funcției de primar general al Capitalei.

„Bucureștenii se declară mulțumiți de orașul în care locuiesc în proporție de 31%, în timp ce 67% se declară nemulțumiți, iar în ce privește participarea la vot majoritatea spun că vor participa (62% cu siguranță, 25% probabil) și doar câte 5 procente spun că nu vor participa sigur, respectiv probabil. Întrebați dacă agreează ideea ca viitorul primar să fie femeie, locuitorii Capitalei au răspuns pozitiv în proporție covârșitoare (82%), în timp de doar 14% dintre cei intervievați au răspuns că nu”, se arată în comunicat.

Sondajul arată că reprezentantul PSD Gabriela Firea este pe primul loc în intențiile de vot — 30%, urmată de Traian Băsescu (MP) — 18%, Nicușor Dan (independent) — 17%, Cristian Bușoi (PNL) — 13%, Monica Macovei (M10) — 11%, Neculai Onțanu (UNPR) — 6%, Sorin Câmpeanu (ALDE) — 3%.

În ceea ce privește intenția de vot pentru Consiliul General, pe primul loc se află PSD cu un scor de 32%, urmat de PNL — 28%, ALDE — 7%, MP — 7%, M10 — 5% și UNPR 2%. Celelalte partide ar obține sub 1% dintre sufragii, însă candidații independenți ar aduna, în total, 14% din voturile exprimate, potrivit acestui sondaj.

Principalele probleme ale orașului identificate de locuitorii săi sunt, potrivit sondajului de opinie, curățenia (17%), traficul rutier (11%), starea drumurilor (10%), mijloacele de transport în comun (7%), parcurile și spațiile verzi (5%), lipsa locurilor de parcare (4%), poluarea (4%).

Sondajul a fost efectuat în perioada 16-22 decembrie 2015, prin metoda interviurilor față în față, pe un eșantion de 1.004 persoane, reprezentativ pentru populația municipiului București, marja de eroare maxim admisă fiind de 3,09%.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată