New York: Guvernatorul Andrew Cuomo a demisionat din cauza scandalului de hărţuire sexuală în care este implicat

New York: Guvernatorul Andrew Cuomo a demisionat din cauza scandalului de hărţuire sexuală în care este implicat

Guvernatorul democrat al statului New York, Andrew Cuomo, 63 de ani, a demisionat marţi în urma unei anchete care a ajuns la concluzia că acesta ar fi hărţuit sexual 11 femei, transmite Reuters.

De altfel, preşedintele american Joe Biden dar şi alţi lideri politici americani i-au solicitat demisia, marcând prăbuşirea carierei politice a lui Cuomo, care era considerat un posibil candidat la preşedinţia SUA.

Andrew Cuomo, un politician democrat care ocupă din 2011 funcţia de guvernator al celui de-al patrulea cel mai populat stat american, şi-a anunţat demisia marţi, în contextul în care procurorul general din New York, Letitia James, a publicat la 3 august rezultatele unei anchete independente conform căreia politicianul ar fi hărţuit sexual 11 femei.

Potrivit raportului, Cuomo a pipăit, sărutat şi făcut comentarii implicând 11 femei şi a încălcat astfel legea, determinând procurorii locali să lanseze o investigaţie penală şi reaprinzând apelurile ca el să demisioneze.

Cuomo a rezistat iniţial apelurilor de a demisiona, venite inclusiv de la colegi democraţi precum preşedintele Joe Biden.

Brittany Commisso, una dintre cele 11 femei pe care Cuomo le-ar fi hărţuit sexual, a fost identificată doar ca "asistent executiv #1" în raport. Ea a spus anchetatorilor statului că Cuomo i-a mângâiat sânul într-o ocazie, cea mai gravă afirmaţie cu care se confruntă guvernatorul.

Cuomo a respins acuzaţiile, deşi a recunoscut că eforturile sale de a fi afectuos cu oamenii pe care îi întâlneşte poate că i-au făcut pe unii să se simtă incomod.

Este pentru a doua oară în ultimii 13 ani când guvernatorului statului New York îşi prezintă demisia după implicarea într-un scandal. Precedentul caz este cel al lui Eliot Spitzer, care a demisionat în 2008 sub acuzaţia că ar fi patronat prostituate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 VIDEO Dialog asistent universitar / studentă: „Din grupa ta, crezi că e vreo fată virgină?”