New York: Record pentru un tablou de Frida Kahlo, adjudecat pentru 8 milioane de dolari

New York: Record pentru un tablou de Frida Kahlo, adjudecat pentru 8 milioane de dolari

Un tablou de Frida Kahlo reprezentând două femei goale a fost vândut joi, la New York, în cadrul unei licitații organizate de Christie's, pentru suma de opt milioane de dolari - un record pentru o lucrare a artistei mexicane, informează AFP.

Sursa foto: www.christies.com

Pictura "Dos desnudos en un Bosque (La tierra misma)", datată 1939, fusese estimată la un preț de 8-12 milioane de dolari.

Precedentul record fusese stabilit în 2006, atunci când o altă lucrare a artistei — "Roots" — fusese achiziționată pentru suma de 5,6 milioane de dolari în cadrul unei licitații organizate de Sotheby's la New York.

Frida Kahlo (1907-1954) a fost primul artist latino-american ale cărei lucrări au trecut pragul de un milion de dolari, odată cu pictura "Diego y Yo", vândută în 1990 pentru 1,4 milioane de dolari.

Prețul obținut joi, mai precis 8.005.000 de dolari, reprezintă, de asemenea, un record pentru o lucrare a unui artist latino-american scoasă la licitație, a indicat Christie's, al cărei eveniment de joi a încheiat săptămâna licitațiilor de primăvară dedicate artei de la New York.

Pictura "Dos desnudos en un Bosque (La tierra misma)" va face parte dintre expoziția "Paint the Revolution: Mexican Modernism, 1910-1950", care se va deschide în luna octombrie la Muzeul de Artă din Philadelphia — așa cum s-a stabilit anterior licitației.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu