New York: Se pare că dispozitivul exploziv ar fi fost o oală sub presiune conectată la un telefon mobil (CNN)

New York: Se pare că dispozitivul exploziv ar fi fost o oală sub presiune conectată la un telefon mobil (CNN)

Un al doilea dispozitiv suspect a fost găsit la o distanță de câteva blocuri de locul unde s-a produs explozia în cartierul Chelsea din New York, soldată cu rănirea a 29 de persoane, a afirmat poliția din New York, citată de agenția DPA.

Deflagrația a spart geamurile din apropiere și a împrăștiat resturile pe stradă, potrivit imaginilor postate pe rețelele sociale și înregistrărilor de pe camerele de supraveghere.

Departamentul de pompieri din New York a indicat că 29 de persoane au fost rănite, dintre care 24 au fost spitalizate.

Un al doilea dispozitiv suspect a fost descoperit la scurt timp în West 27th Street. O unitate specială a ridicat dispozitivul din zonă pentru analiză, a precizat poliția.

Dispozitivul a fost descris ca fiind o oală sub presiune cu fire ieșind din ea, potrivit media americane, care citează surse din domeniul juridic.

New York: Se pare că dispozitivul exploziv ar fi fost o oală sub presiune conectată la un telefon mobil (CNN)

O explozie a zguduit sâmbătă seara cartierul Chelsea din Manhattan, în New York, rănind cel puțin 29 de persoane, autoritățile descriind incidentul ca fiind un act criminal deliberat, în timp ce anchetatorii spun că nu există dovezi privind legături teroriste, relatează duminică Reuters.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, și alți oficiali au afirmat că anchetatorii au exclus posibilitatea unor scurgeri de gaz drept cauză a exploziei, dar s-au abținut să o numească drept un atac cu bombă și au refuzat să spună precis ce cred ei că ar fi putut declanșa explozia.

CNN, citând surse din domeniul justiției, a relatat că dispozitivul exploziv pare să fi fost o oală sub presiune cu fire atașate la ea și conectată la ceea ce părea a fi un telefon mobil. O bucată de hârtie cu ceva scris pe ea a fost găsită în apropiere, potrivit canalului american de televiziune.

Oale sub presiune pline cu explozibili și detonate cu ajutorul unor dispozitive au fost folosite de către doi frați din Massachusetts la atentatele de la maratonul din Boston din 2013, soldate cu moartea a trei persoane și rănirea altor peste 260.

Exprimându-se cu precauție în ce privește natura exactă a exploziei din Chelsea, primarul De Blasio a afirmat că, potrivit unor indicii preliminare, este vorba despre ''un act intenționat''. El a precizat că locul deflagrației este considerat drept scena unei fapte criminale.

''Nu există indicii în acest moment privind o legătură teroristă'', a declarat primarul într-o conferință de presă după circa trei ore de la producerea exploziei. ''Nu există o amenințare specifică și credibilă împotriva orașului New York în acest moment din partea vreunei organizații teroriste'', a adăugat De Blasio.

Potrivit primarului, anchetatorii nu cred că există vreo legătură cu bomba artizanală care a explodat mai înainte, sâmbătă, în Seaside Park din New Jersey, fără să se înregistreze victime. Dispozitivul exploziv fusese instalat într-o pubelă în apropiere de traseul unei competiții sportive organizate în scop caritabil.

Dar, un oficial american a afirmat că o echipă mixtă de oficiali va întreprinde o anchetă în legătură explozia din Chelsea, sugerând faptul că autoritățile nu exclud posibilitatea unei conexiuni teroriste. Echipa se va ocupa și de ancheta în cazul incidentului din New Jersey.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

2 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf