Nezavisimaia Gazeta, mesaj pentru Putin: Dacă mergeți la război, pregătiți două sicrie. Pentru dușman și, pentru orice eventualitate, pentru tine

Nezavisimaia Gazeta, mesaj pentru Putin: Dacă mergeți la război, pregătiți două sicrie. Pentru dușman și, pentru orice eventualitate, pentru tine

Ziarul rus Nezavisimaia Gazeta, unul dintre puținele care mai găzduiesc articole independente, a lansat vineri printre rânduri o nouă ipoteză legată de motivele declanșării războiului din Ucraina: tranziția puterii din Rusia.

Publicația, citată de Rador, scrie că ”desigur, evenimentele militare petrecute vor avea o influență directă asupra politicii interne a Rusiei. Tranziția puterii s-a încheiat. Schimbarea lui Putin în fruntea țării în astfel de condiții este eliminată de pe agendă. La urma urmei, un politician responsabil nu-și lasă poporul atunci când țara este înconjurată de dușmani și de rusofobi, de sancțiuni și șantaj”.

Ziarul nu elaborează asupra acestui subiect, dar el este menționat în condițiile în care mai mulți analiști specializați în Rusia au ridicat problema ”moștenirii” lui Putin la conducerea Rusiei.

Mai mult: autorul articolului din Nezavisimaia Gazeta avertizează, printre rânduri, că atacul Rusiei asupra Ucrainei va avea un impact major asupra statutului politic al Moscovei: ”Politic, imaginea succesului nu se configurează încă. În primul rând pentru că acțiunile Rusiei au fost caracterizate de secretarul general al ONU ca fiind inacceptabile. Și chiar la ONU ca instituție – cheie am apelat noi în ultimul deceniu”.

Ziarul rus își încheie analiza cu un avertisment: ”Aș dori să reamintesc o zicală înțeleaptă: dacă mergeți la război, pregătiți două sicrie. Pentru dușman și, pentru orice eventualitate, pentru tine. Este păcat că două popoare înfrățite, s-au trezit, prin voința sorții, în război unul cu altul. Și victimele nu pot fi evitate. Oricui îi va reveni în cele din urmă responsabilitatea pentru ele…”

Traducere Rador: Silvia Nicolau


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!