Nicolae Ciucă, interimar la Apărare. PNL a cerut PSD să nominalizeze urgent un nou ministru

Nicolae Ciucă, interimar la Apărare. PNL a cerut PSD să nominalizeze urgent un nou ministru

Guvernul anunță că premierul Nicolae Ciucă va asigura interimatul la Ministerul Apărării, dupa demisia lui Vasile Dîncu. Între timp, potrivit surselor Adevărul, PNL a solicitat PSD o nominalizare rapidă pentru înlocuirea lui Dîncu.

Ciucă, numit interimar la Ministerul Apărării FOTO: Inquam Photos

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca a transmis Administrației Prezidențiale documentele privind demisia domnului Vasile Dincu din funcția de ministrul al Apărării Naționale și preluarea interimatului de către domnia sa” , au anunțat reprezentanții Guvernului.

PNL a cerut cât mai repede o nominalizare PSD privind noul ministru al apărării, potrivit surselor Adevărul. De cealaltă parte, în declarațiile publice, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a menționat că nu este exclus să cedeze liberalilor ministerul apărării.

Marcel Ciolacu i-a solicitat premierului, imediat după demisia lui Vasile Dîncu, să preia interimatul la Ministerul Apărării.

„Îi respect decizia lui Vasile Dîncu și îi mulțumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Am avut deja o discuție cu premierul Ciucă și i-am solicitat să preia interimatul la MAPN, pentru că România are obligația să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO” , a precizat președintele PSD.

Vasile Dîncu a demisionat din fruntea MApN

Membrul PSD a anunțat că demisionează din fruntea Ministerului Apărării, în această dimineață. Vasile Dîncu și-a motivat demisia prin „imposibilitatea colaborării” cu președintele Klaus Iohannis, pe care l-a numit comandantul suprem al Armatei.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române” , susține Vasile Dîncu în demisia sa.

Vasile Dîncu susține că relația cu președintele României s-a răcit „de când aud pe surse de șase luni că trebuie să demisionez”. Cu toate acestea, fostul ministru precizează că președintele Iohannis nu i-a cerut demisia.

„De când aud pe surse de șase luni că trebuie să demisionez. Eu am declarat foarte clar motivul demisiei mele, nu am avut nicio reproș concret din partea președintelui. Nu am vorbit nici ieri și nici azi cu președintele Iohannis. Nu mi-a cerut demisia nimeni până acum, nu vreau să afectez în acest moment funcționarea ministerului, plec din motive personale” , a precizat Vasile Dîncu, în urma anunțului demisiei sale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...