Nicolae Ciucă: Remanierea este un atribut al premierului. Am să îmi asum această responsabilitate

Nicolae Ciucă: Remanierea este un atribut al premierului. Am să îmi asum această responsabilitate

Premierul României a declarat, în cadrul conferinței de presă de la Suceava, că remanierea este un atribut al premierului și își va asuma această responsabilitate.

Ciucă va purta discuții despre remaniere cu liderii coaliției FOTO: Guvernul României

„Remanierea este un atribut al premierului, sigur avem responsabilitatea coaliției, iar în calitate de premier am sa îmi asum această responsabilitate și voi avea discuții cu fiecare dintre liderii coaliției” , a declarat premierul României.

Premierul a negat că la întâlnirea cu grupurile parlamentare de săptămâna viitoare va discuta despre remanieri, precizând că discuțiile vor fi despre agenta sesiunii parlamentare care va începe în luna septembrie.

„Săptămâna viitoare la întâlnirea cu grupurile parlamentare vom discuta agenda pentru această sesiune parlamentară” , a precizat acesta.

În ceea ce privește predarea ministerului Energiei către alt partid din coaliție, președintele PNL a precizat că nu este momentul oportun pentru aceste discuții în coaliție, în condițiile în care ministerul Energiei se află în plin proces de analiză cu privire la iarna 2022-2023.

„Nu cred că este momentul oportun acum să discutăm despre astfel de discuții, în condițiile în care ne aflăm în plin proces de analiză privind iarna 2022-2023. Discuțiile acestea în care cineva își dorește sau nu își dorește să fie ministru sau doresc ca cineva din Guvern să plece sunt chestiuni care în momentul de față nu fac obiectul, cel puțin în perioada următoare, a se întâmpla” , a precizat Nicolae Ciucă.

Premierul, întrebat despre activitatea ministrului PSD al Muncii, a precizat că activitatea vreunui ministru nu trebuie să constituie în momentul de față o analiză pe care să facă public, discutând acest subiect la sediul Guvernului.

„Este o activitate pe care o voi face public în momentul în care voi analiza fiecare dintre ministere. Sigur există atât părți bune, cât și părți mai puțin bune la fiecare dintre noi. Atunci când se va atinge acel nivel în care să se impune o decizie, vă rog să aveți certitudinea că nu voi evita niciun moment să iau decizii în consecință. Nu cred că activitatea vreunui ministru trebuie să constituie în momentul de față o analiză pe care să o fac în mod public, o fac acolo unde trebuie, la sediul Guvernului, și voi lua deciziile care se impun de la sediul Guvernului” ,a declarat premierul.

Ciolacu: Se impune o remaniere guvernamentală până la finalul anului

Președintele PSD vrea ca Nicolae Ciucă să schimbe strategia cu miniștrii din Guvern, iar până la finalul anului să existe o remaniere, pentru a-i îndepărta pe demnitarii ineficienți.

Întrebat dacă se impune o remaniere guvernamentală, din punctul de vedere al PSD, Ciolacu a dat glas nemulțumrilor partidului său: „Depinde cum vrem să avem abordarea în politică. Daca vreți să fie ca până acum, e o abordare care nu ne-a adus în locuri fericite și nu am avut eficiență guvernamentală, dar prim-ministrul e cel care face propunerile. Luăm deciziile în coaliție. Avem o monitorizare a fiecărui ministru, PSD și PNL, cum o are și prim-ministrul. Se impune până la sfârșitul anului o remaniere în Guvern”.

Liderul PSD nu a negat că ar putea reveni în Guvern și Mihai Tudose. „Dacă eu și colegii îi vom cere, Mihai e un om cu multă experiență. A fost ministru la Economie, a fost prim-ministru, e un om care ia decizii, cum știți”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...