Nicolae Robu: DNA, sub doamna Kovesi, a fost o instituţie puternică, ce şi-a îndeplinit misiunea

Nicolae Robu: DNA, sub doamna Kovesi, a fost o instituţie puternică, ce şi-a îndeplinit misiunea

Preşedintele PNL Timiş, primarul Nicolae Robu, a declarat luni, pe pagina sa de Facebook, că DNA a fost o instituţie puternică, ce şi-a îndeplinit misiunea sub conducerea Laurei Codruţa Kovesi şi susţine că lupta anticorupţie trebuie să continue şi după revocarea acesteia din funcţie.

"Percepţia mea de ansamblu a fost ca DNA, sub doamna Kovesi, a fost o instituţie puternică, ce şi-a îndeplinit misiunea, trimiţând în judecată oameni ce au fost apoi dovediţi drept corupţi de cel mai înalt nivel. Şi nu se poate spune ca ei au avut o anumită coloratură politică. Dimpotrivă, au provenit cam din toate partidele. Pentru asta, felicitări doamnei Laura Codruţa Kovesi!", afirmă Nicolae Robu.

El arată că preşedintele României, Klaus Iohannis, a revocat-o din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar lupta anticorupţie trebuie să continue cu curaj, independenţă, intransigenţă, fără partipriuri, de orice fel ar fi, şi în total respect al conceptului de stat de drept, implicit, pentru descurajarea fărădelegilor.

Liderul PNL Timiş este convins că dacă a procedat astfel, preşedintele Klaus Iohannis nu avea alternativă legală, respectiv constituţională, iar într-un stat de drept Constituţia şi legile sunt obligatorii pentru toată lumea, de la preşedinte, care trebuie sa fie un exemplu de respectare a lor, până la cel mai simplu cetăţean.

"Îmi exprim speranţa că schimbarea produsă nu va disfuncţionaliza DNA şi că persoanele cu înclinaţii spre încălcarea legii nu vor interpreta ceea ce s-a întâmplat ca pe o victorie a lor în lupta cu cei ce au ca misiune să le vină de hac şi că nu vom asista la o nouă escaladare a corupţiei în ţara noastră, atât de încercată în istoria sa, şi din interior, şi din afară!", conchide Nicolae Robu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei