Nicolicea: Consensul Comisiei juridice de la Cameră - OUG 14 să fie aprobată; situația OUG 13 trebuie clarificată

Nicolicea: Consensul Comisiei juridice de la Cameră - OUG 14 să fie aprobată; situația OUG 13 trebuie clarificată

Comisia juridică a Camerei Deputaților a ajuns la un consens - OUG 14 să fie adoptată, iar situația OUG 13 să fie clarificată, a declarat miercuri președintele acestei comisii, Eugen Nicolicea, el menționând că va face o propunere ca în corpul legii de aprobare a ordonanței 14 să se facă specificația că ordonanței 13 i-au încetat efectele la data la care a fost abrogată.

"Ne-a sosit înștiințarea pe ordonanța 14, încă nu o avem repartizată la comisie. Profitând de această discuție, personal, le-am pus la dispoziție colegilor toată documentația în așa fel încât să se poată lua măsurile necesare la următoarea ședință și acesta a fost consensul. Consensul este — ordonanța 14 să fie aprobată și clarificată situația ordonanței 13, în sensul că ei i-au încetat efectele juridice de la data la care ordonanța 14 a intrat în vigoare. Adică ordonanța 13 a fost abrogată la acea dată. Consensul este pentru această soluție. Rămâne ca până luni, când vom avea această ședință, colegii să vină cu propuneri care să nu mai poată să fie contestate de nimeni. Voi solicita Biroului permanent ca luni să lucrăm în paralel cu plenul, în așa fel încât plenul să se poată pronunța luni sau marți pe ordonanța 14, să o aprobe. Ordonanța 13 nu a venit, eu am avut o propunere ca în corpul legii de aprobare a ordonanței 14 să se facă specificația că ordonanței 13 i-au încetat efectele la data la care a fost abrogată de ordonanța 14 și prin urmare procedura legislativă încetează", a spus Nicolicea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că soluția finală pe acest subiect va fi dată în ședința de luni a Comisiei juridice prin vot.

"Conform unei decizii a Curții Constituționale, opinia exprimată de domnul profesor Vida, opinia exprimată de domnul profesor Muraru și de doamna Elena Simina Tănăsescu, Parlamentul poate să legifereze orice, dar nu poate legifera neantul, nu poate legifera o ordonanță care este abrogată. Atunci, pentru a se găsi o soluție foarte bună, am informat colegii, le-am pus la dispoziție aceste decizii plus alte comentarii din cărți, urmând ca ei să se consulte cu staff-ul tehnic, cu specialiști și luni să vină cu propuneri constructive în sensul ca ordonanța 14 să intre în vigoare imediat și să se clarifice faptul că ordonanța 13 nu mai produce efecte de când a fost abrogată", a explicat președintele Comisiei juridice de la Cameră.

Acesta a menționat că proiectul legislativ care reglementează ordonanța 13 și care acum se află în dezbateri la Senat "dispare", pentru că nu mai există OUG 13.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …