Nicușor Constantinescu, 6 ANI de ÎNCHISOARE!

Nicușor Constantinescu, 6 ANI de ÎNCHISOARE!

Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat la şase ani de închisoare, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu pentru că nu a emis sau prelungit autorizaţii de construire a unor centrale eoliene, decizia nefiind definitivă. 

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, condamnarea la şase ani de închisoare în cazul lui Nicuşor Constantinescu, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu în legătură cu emiterea sau prelungirea unor autorizaţii de construirea a unor centrale eoliene, decizia putând fi atacată cu apel, prejudiciul estimat de procurori fiind de aproximativ 30.000.000 de euro.

Ancheta în acest caz a început în anul 2014, şi, potrivit DNA, după ce instanţele judecătoreşti au dispus prin nouă hotărâri definitive pronunţate în perioada 2008 - 2011 ca preşedintele CJ Constanţa să procedeze la emiterea documentelor respective, acesta ar fi refuzat punerea în executare a hotărârilor prin care era obligat să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

"Ulterior, printr-o altă hotărâre judecătorească s-a dispus ca preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa să plătească o amendă civilă pentru fiecare zi de întârziere, însă Nicuşor Daniel Constantinescu a continuat să nu îşi execute obligaţiile impuse de către instanţa de judecată. Toate demersurile de a obţine executarea silită a obligaţiilor preşedintelui CJ Constanţa au rămas fără efect, inclusiv datorită refuzului organelor fiscale de a executa penalităţile, astfel încât Nicuşor Daniel Constantinescu a lipsit practic de conţinut drepturile părţii vătămate, în ciuda recunoaşterii acestora în mod repetat pe cale judecătorească", explica DNA atunci când a fost demarată ancheta. 

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este cercetat şi în alte dosare ale DNA. În unul dintre ele, legat de privind subfinanţarea Centrului Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare de Tribunalul Constanţa, în octombrie 2015, decizia fiind şi în acel caz nedefinitivă.

Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv, din nou, în luna mai, fiind acuzat de procurori că s-ar fi sustras de la obligaţiile prevăzute prin măsura controlului judiciar, respectiv obligaţia de a se prezenta la instanţă la termenele prevăzute, după ce, în ultima perioadă, preşedintele CJ Constanţa s-a internat de mai multe ori în diverse unităţi sanitare chiar în preajma termenelor de judecată.

Minuta:

„condamnat la o pedeapsa rezultanta de 6 ani inchisoare. Mentine masura arestarii preventive. Interzice inculp.drepturile prev.de art 64 lit b,c Cod Penal. Obliga inculpatul la 3000 euro daune morale catre TM,4000 euro catre SC EA srl si 10000 euro daune morale catre SC R srl. Cu apel”.




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa