Nicuşor Dan: Avem 25.000 de locuri pentru cazare de urgenţă

Nicuşor Dan: Avem 25.000 de locuri pentru cazare de urgenţă

Municipalitatea bucureşteană poate asigura aproximativ 25.000 de locuri pentru cazare de urgenţă şi aproximativ 5.000 de porţii de mâncare zilnic, a transmis, vineri, primarul general, Nicuşor Dan.

Edilul a convocat vineri responsabili din Primăria Capitalei şi din instituţiile subordonate pentru a evalua resursele pe care municipalitatea le poate pune la dispoziţie în cazul în care autorităţile guvernamentale vor solicita sprijin pentru refugiaţii de război din Ucraina.

"Avem un număr estimat de 25.000 de locuri pentru cazarea de urgenţă (cea mai mare parte la Arena Naţională, dar şi în săli de sport din mai multe şcoli), inclusiv paturi de campanie şi saci de dormit. Avem şi 150 de locuri de cazare pentru refugiaţi aflaţi în situaţii mai dificile (de pildă părinţi cu copii mici). De asemenea, putem oferi circa 5.000 de porţii de mâncare pe zi prin cantinele sociale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi putem pune la dispoziţie asistenţă medicală pentru cei care au nevoie, în cele 19 spitale ale Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. E momentul să arătăm solidaritate cu cetăţenii ucraineni care suferă din cauza războiului şi care au nevoie de ajutorul nostru", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Vineri, în debutul şedinţei Consiliului General, Nicuşor Dan a transmis un mesaj de solidaritate în contextul situaţiei din Ucraina.

"Suntem într-o situaţia excepţională, avem un război la graniţă. În acest context vreau să adresez un mesaj de solidaritate şi vreau să asigur că Primăria Municipiului Bucureşti este deschisă şi la dispoziţia autorităţilor centrale pentru tot ce înseamnă eventuali refugiaţi sau orice alte lucruri care ţin de această chestiune", a declarat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /