Nicuşor Dan: Bilete unice pentru cei care călătoresc cu STB, cu metroul şi cu trenul Gara de Nord - Otopeni

Nicuşor Dan: Bilete unice pentru cei care călătoresc cu STB, cu metroul şi cu trenul Gara de Nord - Otopeni

Bilete şi abonamente care integrează linia de tren Gara de Nord - Otopeni cu metroul şi cu transportul public de suprafaţă vor fi disponibile din data de 15 februarie, anunţă primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

"În urma discuţiilor dintre Primăria Capitalei, prin ADI Transport Public Bucureşti Ilfov, Ministerul Transporturilor şi Metrorex, din 15 februarie vom avea bilete şi abonamente care integrează linia de tren Gara de Nord - Otopeni cu metroul şi cu transportul public de suprafaţă. Este un pas mic în conceptul trenului metropolitan, ca parte a transportului public din zona Bucureşti - Ilfov. Urmează integrarea tarifară a liniei de tren Bucureşti - Ploieşti până la limita judeţului Ilfov", a scris edilul general, pe Facebook .

Astfel, bucureştenii sau ilfovenii care fac naveta zilnică spre sau dinspre Mogoşoaia şi Otopeni (inclusiv angajaţii Aeroportului Otopeni) vor avea la dispoziţie abonamente de o lună, şase luni sau un an, cu care vor putea folosi trenul Gara de Nord - Otopeni, metroul şi transportul public de suprafaţă.

De asemenea, turiştii care ajung în Aeroportul Otopeni vor avea la dispoziţie un bilet unic de 20 de lei pe zi sau un bilet de 40 de lei pentru trei zile, care le oferă acces complet la transportul public de suprafaţă, metrou şi tren de la Gara de Nord la Otopeni.

"Integrarea tarifară a transportului public e un lucru firesc, care există deja în majoritatea zonelor metropolitane ale capitalelor europene. Reamintesc că anul trecut am introdus în Bucureşti biletul unic STB - Metrorex şi abonamentele comune STB - Metrorex, pentru oricine doreşte să folosească ambele modalităţi de transport public din Capitală", a menţionat Nicuşor Dan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria