Nicuşor Dan: Demisia lui Petrariu din CGMB, o încercare de a acoperi implicarea Gabrielei Firea în greva de la STB

Nicuşor Dan: Demisia lui Petrariu din CGMB, o încercare de a acoperi implicarea Gabrielei Firea în greva de la STB

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că demisia liderului sindical Vasile Petrariu din funcţia de consilier general reprezintă o încercare "de a acoperi urmele şi implicarea" fostului edil-şef Gabriela Firea în greva de la STB.

"Demisia de aseară a sindicalistului Vasile Petrariu din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (şi probabil şi din PSD) e o încercare de a acoperi urmele şi implicarea şefei lui, Gabriela Firea, în greva ilegală de la STB. Să nu uităm: timp de cinci zile, Gabriela Firea şi PSD Bucureşti au lăsat 2 milioane de bucureşteni fără transport public de suprafaţă (şi ar fi vrut să-i lase şi fără transportul din subteran, aşa cum a spus Petrariu duminică)", a scris edilul general, pe Facebook.

Potrivit acestuia, ancheta penală ar trebui extinsă împotriva celor care "l-au girat şi încurajat" pe Vasile Petrariu.

"Complicităţile politice din această grevă trebuie expuse public. Cred că e în Firea lucrurilor ca ancheta penală să fie extinsă împotriva celor care l-au girat şi încurajat pe Petrariu. N-am auzit nicio scuză şi nicio părere de rău de la fostul primar Firea sau de la subordonaţii ei pentru acest grav deserviciu făcut bucureştenilor. Văd o lipsă totală de empatie din partea cuiva care de ani de zile vrea să ne convingă ce mult îi pasă de oameni", a adăugat Nicuşor Dan.

Liderul Sindicatului din STB, Vasile Petrariu, a anunţat că luni îşi va da demisia din funcţia de consilier general şi din Partidul Social Democrat, menţionând că protestul angajaţilor din Societatea de Transport Bucureşti nu are nicio conotaţie politică.

"Am văzut în ultimele zile cum primarul general, Nicuşor Dan, nu a oferit absolut nicio soluţie la problemele legitime ale angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB SA), dar încearcă într-un mod ruşinos să îşi acopere propria incompetenţă inducând ideea unui protest cu conotaţii politice. (...) Vă transmit un singur lucru, domnule primar general: astăzi îmi dau demisia din funcţia de consilier general şi din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotaţie politică", scria Petrariu pe pagina sa de Facebook. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria