Nicușor Dan: Gabriela Firea este sursa frigului din apartamente/Firea: Frigușor Ban a scris o compunere dictată de băieții bogați de la ELCEN

Nicușor Dan: Gabriela Firea este sursa frigului din apartamente/Firea: Frigușor Ban a scris o compunere dictată de băieții bogați de la ELCEN

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că avariile din rețeaua de termoficare a Bucureştiului au drept cauză managementul fostului primar Gabriela Firea, care în 4 ani „nu a făcut nimic” pentru a moderniza reţeaua. În replică, Firea spune că Primarul general a scris „o compunere dictată” de cei de la ELCEN și a fost preocupat mai mult să-i facă lui Ludovic Orban campanie electorală.

„Ca să fie foarte clar, Gabriela Firea este sursa frigului din apartamentele dumneavoastră. Despre ce vom putea noi îmbunătăți, după dezastrul făcut de ea, putem fi punctual și în timp evaluați de bucureșteni. Nu am promis miracole, ci administrație onestă și eficientă”, a afirmat Nicușor Dan, duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El afirmă că în patru ani cât a fost la Primăria Capitalei, Firea nu a făcut nimic pentru a moderniza rețeaua de temoficare, nu a absorbit 300 de milioane de euro bani europeni pe care îi avea la dispoziție din 2016, iar în acest an a amânat, electoral, reparațiile la rețea care a „devenit un ciur”.
De asemenea, susține Nicușor Dan, Firea nu a plătit subvenția și a dus Elcen în insolvență, neputând accesa bani europeni pentru modernizare.
„În același timp, toată clientela PSD, aciuată în managementul unor companii ca Termoenergetica a fost remunerată cu salarii uriașe pentru servicii fie nerealizate, fie de proastă calitate. Acum ne ocupăm de urgențe și nenorociri lăsate de această caracatiță plină de tupeu. Dar ne vom ocupa și de ei”, a mai scris pe Facebook Nicușor Dan.
„Vă spun și aici că știu prin ce treceți și că sunt aici să rezolv. O să mai dureze până reparăm toate greșelile care s-au făcut în ultimii 30 de ani și mai cu seamă în ultimii patru ani. În 45 de zile nu se poate, dar cu seriozitate și perseverență, vom îndrepta răul. Aceasta este o promisiune.”, a adăugat el.
Replica lui Firea
„Frigușor Ban a scris o compunere dictată de băieții bogați de la ELCEN”, a venit, tot pe Facebook, replica Gabrielei Firea.
Ea comentează că „niciodată nu au fost atât de multe blocuri lasate fără apă caldă si caldură”.
Firea adaugă că Nicușor Dan „și-a pierdut timpul în campanie pentru Orban”.
„A promis cā va sta cu “poporul” dar îi place la masā cu rechinii politici. Fiecare minciuna din campanie o va resimti prin toti porii”, a mai scris ea.

Peste 2.700 de imobile din Capitală, majoritatea blocuri, nu au deloc apă caldă sau căldură ori agentul termic nu este livrat la parametri, astfel că apa caldă și caloriferele sunt mai mult reci. Cele mai multe blocuri afectate se află în Sectoarele 2, 3, 4 și 5. Cauza o reprezintă o avarie la CET SUD, produsă vineri noapte și care a fost reparată luni, dar temperatura este crescută treptat, iar la capetele de rețea, din cauza țevilor vechi și degradate, apa ajunge rece. Și CET Grozăvești livrează apă la temperatură mai scăzută, dar problema se va rezolva până la finalul săptămânii, când va fi pus un nou cazan în funcțiune, au declarat reprezentanții ELCEN pentru HotNews.ro. De vină mai sunt și câteva avarii produse în rețeaua Termoenergetica, însă numărul de blocuri afectate este semnificativ mai mic - 256 de imobile din totalul de 2.700.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …