Nicușor Dan: Nu e necesară constituirea unei comisii de anchetă, e suficientă consultarea unor documente oficiale

Nicușor Dan: Nu e necesară constituirea unei comisii de anchetă, e suficientă consultarea unor documente oficiale

Președintele USR, deputatul Nicușor Dan, a afirmat marți că nu este necesară anchetarea de către comisiile de buget ale Camerei Deputaților și Senatului a condițiilor în care s-au realizat rectificările bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat din august și noiembrie 2016, în opinia sa fiind suficientă consultarea unor documente oficiale ale statului.

 

El a precizat că USR, PNL și PMP au votat în ședința de marți a Birourilor reunite ale Parlamentului împotriva "constituirii unei comisii de anchetă".

"Sunt niște întrebări care pot să fie puse în mod evident, însă nu e necesară constituirea unei comisii de anchetă, e suficientă consultarea unor documente oficiale ale statului român, note de fundamentare, care au justificat acele rectificări bugetare", a motivat Nicușor Dan.

El a reafirmat că activitatea parlamentară și democrația "încep să se degradeze", pentru că "nu e în regulă nici ca Guvernul să fi propus o lege de abilitare în care să fie propuse modificări prin ordonanțe de guvern a legilor organice, motiv pentru care s-a făcut sesizarea de la CCR". "Nu e în regulă nici convocarea Parlamentului de pe o oră pe alta, nu e în regulă nici convocarea Parlamentului doar ca pretext ca Guvernul să poată da ordonanțe de urgență. Deci, toate astea sunt. Cumva Parlamentul e așa un fel de masă de manevră, pentru ca Guvernul să poată să dea ordonanțe — nu poate simple și atunci le dă de urgență", a susținut deputatul USR.

Birourile permanente reunite au aprobat marți solicitarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, privind efectuarea unei anchete comune de comisiile parlamentare de buget ale Camerei Deputaților și Senatului prin care să fie verificate condițiile în care s-au realizat rectificările bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat din august și noiembrie 2016.

"Mai exact, scopul anchetei este verificarea condițiilor în care s-au realizat rectificările bugetelor de stat, mijloacele anchetei, audierea tuturor persoanelor implicate, care pot furniza informații și clarificări pe această temă", a precizat secretarul Camerei Deputaților Marcel Ciolacu.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”