Nicușor Dan: Nu mă voi retrage în nicio condiție în fața lui Cătălin Predoiu

Nicușor Dan: Nu mă voi retrage în nicio condiție în fața lui Cătălin Predoiu

Candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, luni, că nu se va retrage "în nicio condiție" în favoarea liberalului Cătălin Predoiu și că USB dorește realizarea unui sondaj din care să reiasă în ce mod s-ar putea transfera intențiile de vot între cei doi candidați.

"Nu mă voi retrage în nicio condiție în fața lui Cătălin Predoiu. (...) Am spus foarte limpede: votanții mei sunt oameni care s-au săturat atât de PSD, cât și de PNL, s-au săturat de blaturile continue de la toate cele șapte primării din București între PSD și PNL, iar în numele acestor oameni nu pot vreodată, în aceste alegeri — că e posibil ca peste opt ani PNL să se reformeze — să îmi retrag candidatura în sprijinul PNL", a precizat candidatul USB, la Realitatea TV.

El a menționat că luni după amiază la ora 17,00, s-a întâlnit cu liberalii Alina Gorghiu și Dan Motreanu, dar că varianta realizării unui sondaj comun a căzut. În aceste condiții USB va realiza o cercetare, cu ajutorul unei case internaționale de sondaj, urmând ca joi să fie anunțate rezultatele explicite referitor la cum s-ar putea transfera intenția de vot între cei doi candidați.

"Noi am insistat să facem acest sondaj tocmai pentru ca oamenii care nu sunt hotărâți să vadă cine stă mai bine și cum se face acest transfer de voturi, pentru ca bucureștenii să vadă cine are cele mai mari șanse să o bată pe doamna Firea în București, iar ei au spus că nu fac niciun sondaj dacă eu nu promit că în cazul în care stau mai slab mă retrag", a precizat Nicușor Dan.

Candidatul USB a adăugat însă că pentru electoratul anti-PSD este util un sondaj.

"E un calcul pe care oricine poate să îl facă: există o categorie de bucureșteni care nu vor vota niciodată PNL în aceste alegeri. Există o altă categorie de bucureșteni — anti-PSD. Dacă există un candidat agreat de prima categorie, a doua categorie se duce către el, iar candidatul anti-PSD câștigă. Dacă este un candidat care este doar în a doua categorie, prima categorie nu merge către el. Deci PNL nu a avut de la început nicio șansă să câștige aceste alegeri locale din București", a explicat Nicușor Dan.

El a adăugat că PNL are opțiunea de a urma o "logică de partid" sau "un interes mai înalt".

"PNL avea două variante. Varianta pentru București, în care să spună: 'Da, ne recunoaștem vinovăția acestor ultimi ani de guvernare în București și sprijinim un om din afara partidului nostru care a dovedit că poate să schimbe modul în care se administrează Capitala'. Ei au mers pe varianta meschină. Au spus: 'Nu cumva dacă facem noi asta, USB crește cu cinci procente la consilieri și noi scădem cu cinci procente?' Și au încercat cu Marian Munteanu ... N-a mers. (...) Fiecare din candidații ăștia nu creșteau peste un anumit procent. De ce? Tocmai pentru că exista această categorie de oameni care spuneau: 'Nu vă vom vota de data aceasta pe voi'", a explicat el.

AGERPRES/ (A — autor: Irinela Vișan, editor: Cristina Tatu, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…