Nicușor Dan: Premierul a confirmat prezența la un eveniment pe care USR îl organizează săptămâna viitoare

Nicușor Dan: Premierul a confirmat prezența la un eveniment pe care USR îl organizează săptămâna viitoare

Președintele USR, Nicușor Dan, a anunțat, joi, că premierul Dacian Cioloș a confirmat participarea la un eveniment al partidului, care va avea loc săptămâna viitoare și unde se va discuta despre platforma politică ''România 100''.

"După ce premierul a lansat această platformă 'România 100', noi i-am trimis o scrisoare publică în care i-am spus niște lucruri din programul nostru convergente cu ceea ce domnia sa exprimă în Platformă, pe care dorim să le regăsim în programul de guvernare și pot să vă spun că domnia sa a confirmat prezența la un eveniment pe care îl organizăm săptămâna viitoare, în care vom vorbi și despre platforma 'România 100' și de lucrurile pe care noi dorim să le includem în programul de guvernare", a afirmat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

El a arătat că nu va discuta cu premierul despre funcții în Guvern.

"Discutăm exclusiv cu primul-ministru și menținem constant că nu facem alianță pre-electorală și post-electorală, nu vom negocia funcții în Guvern. Nu ne vom duce în discuția pe care o vom avea cu primul-ministru cu solicitări de funcții în Guvern. Asta nu înseamnă că, dacă sunt oameni pregătiți de la noi, ei nu o să meargă. O să discutăm pe program și o să avem un cuvânt de spus despre cine o să fie miniștri. Nu vrem să garantăm, să dăm cecuri în alb pentru oameni care în viața publică până acum au făcut erori sau compromisuri", a adăugat Nicușor Dan.

În opinia sa, sunt miniștri care nu au avut "o performanță grozavă" în actualul Cabinet Cioloș.

Întrebat în legătură cu faptul că liderul PNL Alina Gorghiu a afirmat că la Ministerul Justiției ar trebui să fie un ministru independent politic, Nicușor Dan a spus că este ''absolut de acord'' și că la MJ ar trebui să vină cineva cu experiență în domeniu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa