Nicușor Dan și-a înlocuit mai bine de jumătate dintre consilierii personali, în ultimul an. Cine mai e acum în echipă

Nicușor Dan și-a înlocuit mai bine de jumătate dintre consilierii personali, în ultimul an. Cine mai e acum în echipă

Din cei 12 consilieri personali pe care îi avea Nicușor Dan în urmă cu un an și ceva, mai puțin de jumătate au rămas în funcție, scrie SpotMedia .

Nicușor Dan are dreptul să își angajeze și să plătească din bani publici 13 consilieri personali. Dar momentan, are doar 11 consilieri.

La solicitarea spotmedia.ro, Primăria Capitalei ne-a comunicat lista cu numele acestora și domeniile în care îl consiliază pe primarul general.

Am solicitat CV-ul fiecăruia, cu eventuala secretizare a datelor personale (cum ar fi vârsta) și de contact (adresă, număr de telefon etc), în condițiile în care PMB consideră că transmiterea acestor date ar putea fi o încălcare a normelor GDPR.

N-am primit CV-urile. În schimb, tot la cererea noastră, PMB ne-a comunicat ce studii are fiecare consilier personal, în domeniul în care îl sfătuiește pe Nicușor Dan.

Am solicitat și informații legate de experiența anterioară în muncă a fiecărui consilier personal al lui Nicușor Dan. E o informație relevantă, din punctul nostru de vedere, pentru că e greu de înțeles de ce și-ar alege primarul genneral al Capitalei oameni care să-l sfătuiască în domenii pe care nu le cunosc decât din cărți.

PMB a refuzat să facă publice informațiile legate de experiența relevantă în muncă a consilierilor personali ai lui Nicușor Dan.

Iată cum arată lista consilierilor lui Nicușor Dan acum:

  1. Vladimir Daniel Poenaru este șeful de cabinet al lui Nicușor Dan. Asigură organizarea, conducerea și coordonarea Cabinetului Primarului General, dar și organizarea activității primarului.

Poenaru e avocat și membru al Baroului București. E licențiat în Drept la facultatea de profil din cadrul Universității din București și are o diplomă de master în Dreptul Afacerilor, la Universitatea Titu Maiorescu din București.

  1. Ana Maria Geană. Îl consiliează pe Nicușor Dan în relația cu agenții economici.

E licențiată în Științe Politice la Universitatea din București. A obținut, de la aceeași Universitate, o diplomă de master în Relații Internaționale și Studii Europene.

3. Cristinel Adrian Țibu este consilierul personal al lui Nicușor Dan pe probleme economice.

Țibu a absolvit Finanțe, Bănci și Contabilitate al ASE București. În plus, mai deține, potrivit PMB „diplomă de studii academice postuniversitare în domeniul Științe Politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative”.

4. Tudor Măcicășan e consilier al primarului general pe probleme de transport și mobilitate.

Măcicășan este inginer de industrie auto. A absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca.

5. Domițian Celestin Drăgănescu îl sfătuiește pe Nicușor Dan tot în materie de transporturi și mobilitate.

Potrivit PMB, Drăgănescu are diplomă de master în Ingineria Sistemelor – Programul de Studii Managementul Proiectelor Tehnice și Tehnologice la Universitatea „Hyperion” din București.

6. Dragoș Nicolae Garofil îl consiliază pe Nicușor Dan pe probleme care țin de Sănătate.

Este medic de medicină generală. Are un masterat la ASE în domeniul Management – Programul Managementul Serviciilor de Sănătate și un doctorat în medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilă”.

7. Silvia Alexandra Terinte este tot consilier pe probleme de Sănătate al primarului general.

Este medic ortoped. A absolvit cursurile UMF Carol Davila din București.

8. Alexandru Ciurea este consilierul pe chestiuni juridice al primarului general al Capitalei.

Este licențiat în Drept la Universitatea din București. În plus, a absolvit Programul de Master Profesional de Drept European și Internațional al Afacerilor, în limba franceză.

9. Ramona Nicoleta Dinu consiliează primarul general în materie de insolvență și guvernanță corporativă.

Este economist. A absolvit Facultatea de Matematică și Științe Economice din cadrul Universității ,,Ovidius” din Constanța. Și tot de la această instituție de învățământ a obținut o diplomă de studii aprofundate în domeniul „Tranzacții Intraeuropene”.

10. Vasile Mincu este consilierul lui Nicușor Dan pe probleme de coordonare și exploatare a Arenei Naționale.

A făcut parte din grupul „Vouă”, dar este inginer mecanic, absolvent de Facultății de Mecanică Agricolă din cadrul Institutului Politehnic București.

11. Firuța Măriuța Pop este consilierul lui Nicușor Dan pe probleme de „gestionare a documentelor Cabinetului Primarului General și asigurarea relației cu direcțiile de specialitate din instituție”.

E licențiată în Științele Comunicării la Facultatea de Litere din cadrul Universității de Nord din Baia Mare și are o diplomă de master în Administrarea Afacerilor.

Din echipa ințială de consilieri personali, pe care PMB a comunicat-o la solicitarea spotmedia.ro în urmă cu un an, au mai rămas în funcție doar 5: Vladimir Daniel Poenaru, Tudor Măcicășan, Domițian Celestin Drăgănescu, Silvia Alexandra Terinte și Alexandru Ciurea.

Cine a părăsit echipa de consilieri a lui Nicușor Dan

Singurul care și-a anunțat public plecarea din echipa de consilieri personali a fost Edmond Niculușcă, pe care Nicușor Dan l-a detașat de două ori în funcția de director adjunct al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS). Niculușcă este fondator și președinte ARCEN și este relativ cunoscut în mediul cultural bucureștean.

Au mai părăsit, însă, echipa și alți consilieri personali ai lui Nicușor Dan.

S-a retras din echipă Elena Andreea Udrea, care îl consilia pe primarul general pe probleme de comunicare. Nu mai figurează pe lista de consilieri nici Nicolae Calistru (care l-a sfătuit pe Nicușor Dan tot pe teme de comunicare, potrivit unui răspuns furnizat de PMB pentru Irina Zamfirescu, activist pentru drepturile omului la ActiveWatch și co-realizator al podcastului Citizen).

Iată și celelalte nume care au dispărut de pe lista consilierilor personali a lui Nicușor Dan:

  • Cătălina Tițiana Gherlan (colaboratoare a lui Tudor Măcicășan), fost consilier privind Transporturilor
  • Dumitru Cristinel Badiu, chirurg, fost consilier al lui Nicușor Dan pe probleme de Sănătate
  • Oana Cătălina Poenaru, de la Asociația Salvați Bucureștiul (fondată și condusă de Nicușor Dan, înainte să de vină primar). Era consilier în materie de chestiuni juridice și de urbanism.
  • Cristian Roșu, fost consilier call center (nu mai ocupă post de consilier, dar coordoneaza call center-ul Termoenergetica)
  • Ștefania Georgiana Simion, fost consilier personal pe probleme juridice și de mediu
  • Tinel Speranțiu Ticu, fost consilier pe probleme de achiziții
  • Bogdan Cătălin Steriopol, fost consilier pentru Lacuri și Parcuri
  • Șerban Daniel Laurențiu, consilier pe probleme de control și integritate


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”