Nicușor Dan: Țelul USR este de a devenit al doilea partid din România în 2019 și de a da prim-ministrul în 2020

Nicușor Dan: Țelul USR este de a devenit al doilea partid din România în 2019 și de a da prim-ministrul în 2020

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, a declarat, miercuri, la Zalău, că formațiunea politică pe care o conduce își propune să devină principalul partid în orașele din România, cu țelul de deveni al doilea partid la nivel național în 2019 și de a da primul ministru în 2020.

 

"USR-ul trebuie să devină principalul partid în orașele din România. Pentru asta trebuie să avem filiale în cele aproximativ 300 de orașe din România, trebuie să avem proiecte pentru fiecare din aceste orașe și trebuie să pregătim, în tot acest interval, oameni care să candideze la poziția de primar, care să candideze la pozițiile de consilier local (...) cu țelul de a deveni în 2019, când încep patru rânduri de alegeri, al doilea partid din România și cu țelul, pentru iarna lui 2020, de a da primul ministru", a afirmat, într-o conferință de presă, liderul USR.

Nicușor Dan a precizat că aceste obiective fac parte din programul pe care îl va propune în momentul depunerii candidaturii pentru șefia USR.

Acesta a adăugat faptul că USR exclude alianțele sau fuziunile cu partidele existente și că își dorește ca partidul să-și păstreze direcția actuală, cu consolidarea zonei urbane, fără a exclude însă zona rurală.

Întrebat de un jurnalist dacă Dacian Cioloș ar putea fi propunerea de premier a USR pentru 2020, Nicușor Dan a răspuns: "Desigur. Da!".

Președintele USR a subliniat faptul că e este o minciună informația apărută în mass-media că Dacian Cioloș a fost respins de partid, precizând faptul că în cadrul USR a existat doar o dezbatere privind oportunitatea ca fostul premier să vină în partid în acest moment.

AGERPRES/(A — autor: Sebastian Olaru, editor: Elena Stanciu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...