Nicușor Dan: USR nu va face alianță cu niciun partid, deci nici cu PNL

Nicușor Dan: USR nu va face alianță cu niciun partid, deci nici cu PNL

Uniunea Salvați România (USR) nu va face alianță cu niciun partid, deci nici cu Partidul Național Liberal (PNL), de la care așteaptă în primul rând o reformă internă, a precizat, vineri, președintele Uniunii, Nicușor Dan.

"Doamna Alina Gorghiu, copreședinte PNL, a început să ne facă oferte publice de colaborare, dorindu-și o susținere comună a unui viitor Guvern. Este, pe de o parte, un mod ușor neserios de a face politică după o serie lungă de atacuri politice împotriva USR și, pe de altă parte, o declarație prematură în absența unei voințe politice dovedite pentru reformă internă a PNL, pentru transparență și bună guvernare în administrația locală sau centrală. Răspunsul meu este următorul: 1. USR nu va face alianță cu niciun partid, deci nici cu PNL. (...). 2. Susținem un premier tehnocrat și un guvern care va prelua proiectele noastre în programul de guvernare. 3. Vom susține măsurile guvernamentale care vor duce la o mai mare transparență a actului sau deciziei publice, la debirocratizarea administrației și la o creștere a respectului față de lege, însă nu vom da un cec în alb niciunui Guvern. 4. PNL încearcă să se poziționeze într-un tandem cu USR pentru alegerile parlamentare. Nu este cazul. Așteptăm, înainte de toate, reforma internă a PNL", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

El a argumentat că "alianță pentru vechile partide înseamnă negociere de funcții și împărțire a resurselor publice prin alocări bugetare discreționare către clientela politică. "Nu suntem și nu vom fi parte a acestor trocuri", a adăugat liderul USR.

USR merită să intre în Parlament, consideră copreședintele PNL Alina Gorghiu, adăugând că s-ar putea găsi o cale de comunicare astfel încât cele două formațiuni să susțină un viitor guvern condus de Dacian Cioloș.

"Dacă mă uit la partidele mici din România în acest moment, că e ALDE, că e PMP, că e USR, cel care sunt sigură că merită să fie în Parlament, și mi-aș dori să-l văd în Parlament, este USR. În niciun caz cele două partide de nișă toxice — PMP și ALDE", a afirmat Gorghiu pentru "Adevărul".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …