Nigel Farage şi susţinători ai lui Donald Trump strâng fonduri pentru o campanie ''globală'' pro-Brexit (presă)

Principalul susţinător al campaniei anti-UE din Marea Britanie, Nigel Farage, şi susţinători ai preşedintelui american Donald Trump au strâns fonduri pentru un grup pentru a contracara 'tacticile de răspândire a fricii' de către oponenţii Brexit-ului şi pentru a sprijini 'puterea democraţiei', relevă un articol apărut vineri în Financial Times, potrivit DPA.

La evenimentul de strângere de fonduri şi de lansare a grupului World4Brexit (W4B) la New York au participat "o serie de susţinători ai preşedintelui american", printre care managerul de campanie, Corey Lewandowski, şi guvernatorul statului Mississippi, Phil Bryant, a relatat Financial Times.

Nigel Farage, fost lider al Partidului Independenţei Regatului Unit (UKIP) şi actual preşedinte al Partidului Brexit, nou creat, a postat pe Twitter fotografii de la întâlniri pe care le-a avut cu Phil Bryant şi cu preşedinta W4B, Peggy Grande, la New York.

Farage ar fi spus, citat de Financial Times, că Trump i-a cerut, în timpul unei întâlniri avute miercuri la Casa Albă, să coopereze cu noul premier britanic conservator Boris Johnson.

"Trump se uită la cifre şi spune că este evident că aceşti tipi (Johnson şi Farage - n.r.) ar trebui să lucreze împreună", a spus Farage pentru cotidianul menţionat.

"Trump vrea să vadă o realiniere a politicii britanice. Tabăra care susţine rămânerea în UE se realiniază deja, iar acum dreapta va trebui să se realinieze la rândul său", a mai declarat el.

Pe pagina sa de donaţii, W4B se prezintă drept "o coaliţie globală de lideri, de persoane influente şi de 'prieteni ai Brexit-ului' din ţări din întreaga lume".

"Suntem angajaţi faţă de idealurile alegerilor libere şi corecte şi apărării rezultatelor acestor alegeri - puterea esenţială a democraţiei", se mai arată pe site.

Grupul îi acuză pe cei care fac campanie pro-UE că "sunt dispuşi să îngenuncheze democraţia - lăsând Marea Britanie legată de toate restricţiile UE".AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experții americani / Cele trei modalităţi prin care se transmite coronavirusul

2 SUSPECT / Președintele Chinei anunţă implementarea legislaţiei privind securitatea bacteriologică / Mulți spun că …

3 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

4 Doctori chinezi lămuresc misterul morţilor subite cauzate de virusul Wuhan. Cum funcţionează virusul

5 Ce nu ne spun autoritățile / Cristian Unteanu, articol-avertisment despre coronavirus. Să sperăm că situația nu …

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta